Κατά σχεδόν 1/4 αύξησε η ελβετική UBS τη δεξαμενή των μπόνους που δίνει στα στελέχη της και κατέβαλε στον νέο δ/νοντα σύμβουλο Ραλφ Χάμερς μπόνους 3 εκατ. ελβετικών φράγκων για τους πρώτους μήνες που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα. Το ποσό αυτό υπερβαίνει το ποσό που τυπικά κέρδιζε για έναν ολόκληρο χρόνο όταν εργαζόταν στην ING.

Η UBS εξοικονόμησε 3,3 δισ. δολάρια για διάφορες αποζημιώσεις που έδωσε πέρυσι, ποσό αυξημένο κατά 24% σε σχέση με το 2019.

Ο Χάμερς κέρδισε συνολικά 4,2 εκατ. φράγκα για το πρώτο του τετράμηνο στο τιμόνι της UBS.

H UBS δίνει μια πρώτη επίσημη εικόνα για το πώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες ανταμείβουν τα στελέχη τους κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που πολλές είδαν τα κέρδη τους από το trading να αυξάνονται λόγω της μεταβλητότητας που προκάλεσε η πανδημία.

Κατά το δ’ τρίμηνο ο επενδυτικός βραχίονας της UBS είδε τα προ φόρων κέρδη της να υπερδιπλασιάζονται κατά το δ’ τρίμηνο. Ετσι δεν ακολούθησε τις παραινέσεις της ΕΚΤ που ζήτησε από τις τράπεζες να μειώσουν τα μπόνους, κάτι που έκανε για παράδειγμα η Deutsche bank.

Ο πρώην CEO της UBS, Σέρτζιο Ερμότι, που έφυγε για να γίνει πρόεδρος της αντασφαλιστικής Swiss Re, πέρυσι είχε κερδίσει 13,3 εκατ. φράγκα και το 2019 είχε λάβει 12,5 εκατ.

Διαβάστε ακόμη:

Επίδομα €400: Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι θα το λάβουν στο «ραντεβού» τους με τον ΟΑΕΔ

Ραντεβού με την εφορία για όσους εισέπραξαν αναδρομικά στις συντάξεις

Οι… τυχεροί της εφορίας: Ποιοι θα δουν τις μεγαλύτερες επιστροφές φόρου