Με επιτυχία αναμένεται να ολοκληρωθεί η εν εξελίξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Credit Suisse, η οποία αναζητάει 4 δισ. φράγκα προκειμένου να κάνει το restart και να εισέλθει σε πορεία ανάκαμψης. 

Οι τράπεζες, οι οποίες «τρέχουν» τη διαδικασία, διαβεβαίωσαν ότι θα ασκηθούν σχεδόν όλα τα προσφερόμενα δικαιώματα, με τους επενδυτές να αγοράζουν τουλάχιστον το 90% των νέων μετοχών. 

Αυτό, το οποίο θα μείνει αδιάθετο, όπως διευκρίνισαν, θα αφορά ένα μικρό ποσοστό μετοχών, το οποίο θα απορροφηθεί εύκολα από τους υπόλοιπους νέους μετόχους. 

Ένας από αυτούς είναι και η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, της οποίας το 37% ανήκει στο κρατικό ταμείο πλούτου της αραβικής χώρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίοδος υποβολής των προσφορών ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.  

Η επιτυχής ολοκλήρωση της ΑΜΚ αναμένεται να αποτελέσει ένα αισιόδοξο σημάδι για την πορεία της μετοχής, η οποία εδώ και εβδομάδες δέχεται σημαντικές πιέσεις, κατρακυλώντας σε διαδοχικά ιστορικά χαμηλά.  

Την προηγούμενη εβδομάδα, για παράδειγμα, η μετοχή βρέθηκε στο χειρότερο σημείο όλων των εποχών, δηλαδή στα 2,67 φράγκα, συμπληρώνοντας 13 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. 

Οι απώλειες ανακόπηκαν, μόνο εφόσον η διοίκηση διαβεβαίωσε ότι οι μεγάλες εκροές κεφαλαίων από το τμήμα διαχείρισης πλούτου της τράπεζας είχαν πλέον ανακοπεί.  

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα 1η Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου, οι πελάτες της Credit Suisse «σήκωσαν» και απέσυραν κεφάλαια, συνολικής αξίας 84 δισ. φράγκα. Τα εν λόγω χρήματα αντιπροσώπευαν το 6% των συνολικών υπό διαχείριση assets της τράπεζας, αλλά και το 10% των assets του τμήματος διαχείρισης πλούτου.    

Διαβάστε επίσης

Ο Σαμαράς με όλη τη ΝΔ και η «βαριά χειραψία», το Nammos και ο σεΐχης του Abu Dhabi, το mega deal του Γερμανού και το χρυσό συμβόλαιο του μετρό

Οικογένεια Αγγελόπουλου: Νέα ανατροπή με «μυστικές διαθήκες» και ακύρωση των πλειστηριασμών για τη σύζυγο του Κων. Αγγελόπουλου και την κόρη της

Trizoni Exclusive – Η πιο εντυπωσιακή ψαριέρα της Ελλάδας