Η περαιτέρω ενδυνάμωσή της στην ελληνική αγορά και η επέκτασή της και σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες αποτελούν τη βασική στρατηγική της tbi bank που ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2022, δίνοντας έμφαση στη νέα υπηρεσία πληρωμών «Αγοράζω Τώρα – Πληρώνω αργότερα» (Buy Now Pay Later – BNPL) μέσω της οποίας οι καταναλωτές κάνουν αγορές επί πιστώσει, άτοκα, μέχρι ένα ποσό, χωρίς πιστωτική κάρτα ή κωδικούς e-banking, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο Κώστας Τόβιλ, επικεφαλής της νέας τράπεζας TBI στην Ελλάδα, από την έναρξη της δραστηριότητάς της στη χώρα περισσότεροι από 100.000 συναλλασσόμενοι προστέθηκαν στην πλατφόρμα του BNPL, ενώ η εκτίμησή είναι ότι στη διάρκεια του νέου έτους θα ξεπεράσουν τις 500.000. Σε περισσότερα από 2.000 σημεία πώλησης (καταστήματα από όλους τους κλάδους του εμπορίου και της οικονομίας, τόσο σε φυσική μορφή όσο και e-shop καθώς και σε marketplace) στην Ελλάδα ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για αγορές μέχρι 300 ευρώ μέσω της tbi και της υπηρεσίας BNPL με τέσσερις άτοκες μηνιαίες δόσεις, χωρίς να διαθέτει κωδικούς e-banking ή mobile banking.

Η υπηρεσία BNPL προσφέρεται έντοκα με ανταγωνιστική τιμολόγηση και για μεγαλύτερα ποσά με την αξιολόγηση του πελάτη να γίνεται αυτόματα με σύστημα πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΤΒΙ τη στιγμή της συναλλαγής. Η tbi bank στην Ελλάδα δραστηριοποιείται και στον τομέα καταναλωτικών δανείων έως 10.000 ευρώ, ενώ όπως επισήμανε ο κ. Τοβίλ, μέχρι το 2024 θα δραστηριοποιηθεί και στον τομέα της επιχειρηματικής πίστης για ποσά μέχρι 15.000 ευρώ με ανταγωνιστικό επιτόκιο καθώς και στον τομέα καταθέσεων. Για την ίδια χρονική περίοδο στρατηγικός στόχος είναι και η δραστική αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που θα συνεργαστεί η τράπεζα για την προσφορά του BNPL.

Τον επόμενο διάστημα η τράπεζα προγραμματίζει να ξεκινήσει το νέο mobile app που θα δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να κάνει τις πληρωμές του, να αποπληρώνει το δάνειό του και να ενημερώνεται για το υπόλοιπο του λογαριασμού του.

Η TBI απασχολεί 60 άτομα στη Ελλάδα και όπως είπε ο κ. Τοβίλ και αναμένεται να ανέλθουν έως τα 80 άτομα το επόμενο διάστημα.

Η tbi bank είναι μια challenger bank της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ηγέτης του «Αγόρασε Τώρα, Πλήρωσε Αργότερα» (BNPL) στην περιοχή, η οποία επικεντρώνεται στους καταναλωτές, τους εμπόρους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας χρηματοδότηση και πρόσθετες ενσωματωμένες υπηρεσίες μέσω ενός ευρέος δικτύου «phygital» καναλιών και πλατφορμών.

Δραστηριοποιείται σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα, Γερμανία και Λιθουανία.

Διαβάστε ακόμη 

Ακίνητα: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο 

Δομοτεχνική – Οικογένεια Αλεξοπούλου: Από τον ΠΑΟΚ και τον Πύργο του ΟΤΕ, στους πλειστηριασμούς 

Πώς έπεισε η Nike τον Μάικλ Τζόρνταν να βάλει τη «χρυσή» υπογραφή του στα Nike Air – Όλη η ιστορία στη μεγάλη οθόνη