«Πρωτοφανής αποχή και άνοδο της ακροδεξιάς είναι τα δύο ισχυρά μηνύματα της κάλπης. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν συμμετείχε σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, που επηρεάζει άμεσα τις ζωές όλων μας. Αποδεικνύεται έτσι ότι μία μεγάλη μερίδα του κόσμου νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του έχει γυρίσει την πλάτη και σήμερα γύρισε τη δική του» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στις πρώτες δηλώσεις του για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

«Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η πολιτική να δίνει λύσεις, να συγκινεί και όχι να δημιουργεί απέχθεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Υπάρχει μια ισχυρή στροφή στην ακροδεξιά και στον ανορθολογισμό» υπογράμμισε καλώντας όλες τις πλευρές και κυρίως την κυβέρνηση να προβληματιστούν.

Η ΝΔ έχει υποστεί μια βαριά ήττα, χάνοντας 14 μονάδες από τις εθνικές εκλογές, σημείωσε, λέγοντας ότι τιμωρήθηκε η αλαζονεία της, η ασυδοσία της και η διαφθορά. «Θα πάρω όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τις δυνάμεις της κοινωνίας, ώστε πριν τις επόμενες εκλογές να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας», είπε, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει την πολιτική στο επίκεντρο.

Μέσα σε ένα χρόνο, πρόσθεσε, αυξήσαμε σταθερά τα ποσοστά μας. «Σπάσαμε τη γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη, πρασινίζοντας δύο νομούς της Κρήτης. Είμαστε δεύτερη δύναμη σε πολλούς νομούς της χώρας. Βεβαίως υπάρχει μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ περιφέρειας και Αθήνας, την οποία έχουμε χρέος να ανατρέψουμε άμεσα, γιατί θέλουμε ξανά να πρωταγωνιστήσουμε».

Διαβάστε ακόμη  

Σοκ στη Γαλλία από την άνοδο της ακροδεξιάς – Ο Μακρόν διέλυσε τη Βουλή και πάει για εκλογές (vid) 

Ιστορικό ρεκόρ για την αποχή στις Ευρωεκλογές 2024 – Στο 59,41% 

Βέλγιο: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο μετά την ήττα στις εκλογές (upd)