Με την προεκλογική περίοδο να οδεύει προς τα τελευταία της στάδια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται σήμερα για την τελευταία του εξόρμηση εκτός Αττικής, καθώς για τις 20:00 είναι προγραμματισμένη η μεγάλη ομιλία του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη νέα παραλία, πλησίον του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η καλύτερη εκλογική επίδοση της ΝΔ στη Βόρειο Ελλάδα και ειδικά στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι ανάμεσα στα στοιχήματα του κ. Μητσοτάκη για την Κυριακή, καθώς ειδικά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού εμφάνισαν υψηλά ποσοστά και άθροισαν πάνω από 40.000 ψήφους. Υπό αυτό το πρίσμα, η εν λόγω περιοχή είχε μπει εδώ και καιρό στα γαλάζια ραντάρ και ο κ. Μητσοτάκης θέλει το εκλογικό ποσοστό του κόμματος να ανέβει και να προσεγγίσει το εθνικό, καθώς στις 21 Μαΐου η ΝΔ είχε πάρει λίγο πάνω από 34%.

«Tα εκκλησιαστικά να τα αφήσουμε έξω από τις πολιτικές διαφωνίες και να μην εμπλέκουμε σε καμία περίπτωση την Ορθοδοξία με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διακυβέρνηση του τόπου», είπε και χθες με νόημα από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής ο κ. Μητσοτάκης, καθώς και σε αυτή την εκλογική περιφέρεια τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ κατέγραψαν καλές εκλογικές επιδόσεις. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι διαφορετική, ενώ έχει γίνει πολύ καλύτερη χαρτογράφηση του εκλογικού τοπίου, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου εξέδραμαν και αρκετά κομματικά κλιμάκια.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr