Στη νέα προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, φιλοδοξεί να οικοδομήσει δημοκρατικό μέτωπο που θα ξεκινά από τις παρυφές της ριζοσπαστικής Αριστεράς και θα φτάνει μέχρι το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε χθες με νέο αφήγημα, προγραμματικό πλαίσιο και στόχους, αλλάζοντας άρδην την στρατηγική του ενόψει της δεύτερης κάλπης.

Στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους πολιτικούς του αντιπάλους και στους κομματικούς του συντρόφους, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να λάβει τέλος το «διαίρει και βασίλευε» στο δημοκρατικό τόξο και επέμεινε πως ο κατακερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ενισχύει στο τέλος της ημέρας την «ανεξέλεγκτη Δεξιά», αναβαπτισμένη στις κάλπες, να επιτεθεί στα κοινωνικά δικαιώματα μέσω του Συντάγματος. «Θέλουν να κατοχυρώσουν συνταγματικά τη κερδοσκοπία», όπως τόνισε.

Ανάχωμα στην «παντοδυναμία»

Υπό αυτήν την έννοια, το ανοιχτό, προοδευτικό κάλεσμα του κ. Τσίπρα απευθύνεται, κατά την Κουμουνδούρου σε «όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, που δεν επέλεξαν και δεν επιλέγουν τη ΝΔ.

Όλους όσους καταλαβαίνουν πόσο δυσμενές θα είναι για τη χώρα, για τη κοινωνία, για τη δημοκρατία, στη τελική και κρίσιμη κάλπη που θα κρίνει τη ζωή μας για τα επόμενα 4 χρόνια, να καταγραφεί παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό της 21ης Μαΐου», όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Και πρόσθεσε: «τους καλούμε, παρά τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες τους μαζί μας. Να ενώσουνε τις φωνές και τις δυνάμεις τους. Γιατί όλοι μαζί, πιο δυνατοί, μπορούμε να φέρουμε την ανατροπή. Όλοι μαζί, πιο δυνατοί μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην αλαζονεία και το φόβο», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr