Η πρώτη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες το βράδυ, στο κεντρικό δελτίο του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, ήταν μια ευκαιρία, ώστε ο πρωθυπουργός να θέσει ξεκάθαρα το διακύβευμα και το πλαίσιο για τις εκλογές του Ιουνίου. Παράλληλα, έστειλε και ξεκάθαρα μηνύματα με αποδέκτες τα στελέχη του κόμματος του και ειδικά τους πρωτοκλασάτους, λέγοντας ότι δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι καλό θα είναι ορισμένοι να…μην ράβουν υπουργικά κοστούμια, καθώς θα πέσουν θύμα του κυβερνητικού rotation.

«Η αυτοδυναμία της ΝΔ, η οποία θα προέκυπτε από αυτήν την κάλπη, πρέπει να επανεπιβεβαιωθεί, αλλά σε συνθήκες όπου ο πήχης της αυτοδυναμίας είναι πολύ πιθανόν, λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή, να ανέβει», είπε με νόημα χθες ο πρωθυπουργός. Τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης; Από τη στιγμή που είναι ρεαλιστικό σενάριο η πεντακομματική Βουλή να γίνει τουλάχιστον εξακομματική, ο ποσοτικός πήχης για τη ΝΔ ανεβαίνει. Συνεπώς, οι πολίτες που ψήφισαν με γνώμονα να είναι ο κ. Μητσοτάκης αυτοδύναμος και να έχει ελευθερία κινήσεων, θα πρέπει να επανεμφανιστούν στην κάλπη.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός «χτύπησε καμπανάκι» και σε πασοκογενείς ψηφοφόρους που μπορεί να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη διαδικασία ανάταξης του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι μπορεί να μπλέξουμε ξανά σε περιπέτειες, αν η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει αλλάξει τη θέση του περί κυβερνητικών συνεργασιών και επιμένει στο να μην είναι ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Με απλά λόγια, όποιος κεντρώος ψηφοφόρος ψήφισε ΝΔ και θέλει κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα πρέπει να ξαναψηφίσει το κυβερνών κόμμα.
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr