Αξιοσημείωτη εξαίρεση αποτελεί η Δανία στις ευρωεκλογές 2024, καθώς τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι τα ακροδεξιά κόμματα σημειώνουν μεγάλη άνοδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το exit poll της κρατικής τηλεόρασης της Δανίας, είναι το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα (SF) αναμένεται να κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων, με 18,4%, και να κερδίσει τρεις από τις 15 έδρες της Δανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αν επιβεβαιωθεί το exit poll, το SF θα προηγηθεί του κυβερνώντος κόμματος, τους Σοσιαλδημοκράτες – το οποίο αναμένεται να διατηρήσει τις τρεις έδρες του, αλλά να δει το ποσοστό του να μειώνεται.

Ένα δεύτερο exit poll, από το TV2, τοποθετεί το SF δεύτερο με 17,1% των ψήφων και τους Σοσιαλδημοκράτες στο 18%.

Και τα δύο exit polls δείχνουν ένα πλήγμα για το κεντροδεξιό κόμμα, τους Φιλελεύθερους – εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού που αναμένεται να χάσει δύο από τις τέσσερις έδρες του στο Ευρωκοινοβούλιο.Οι φετινές ευρωεκλογές αναμενόταν να έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την εν ενεργεία κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία ακροβατεί στο πολιτικό κέντρο, και έχει δει τη δημοτικότητά της να κλυδωνίζεται τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε ακόμη 

Αυστρία – Εxit poll: Μεγάλο προβάδισμα για ακροδεξιό κόμμα

Times: Η Shein ίσως δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη στον FTSE 100

Ευρωεκλογές: Η αποχή τα στοιχήματα των κομμάτων και η επόμενη ημέρα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ