Πολιτική

Φρεγάτες Belharra: Έτσι τις κατασκευάζει η Naval Group (pics)

  • newsroom


Δείτε εικόνες από την κατασκευή των υπερσύγχρονων φρεγατών - Ποια τα χαρακτηριστικά τους

Tο νέο απόκτημα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αποτελούν οι φρεγάτες FDI, γνωστές και ως “Belharra”, μετά τις χθεσινές επίσημες ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Παρίσι και την οριστικοποίηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Η συμφωνία προβλέπει άμεση συνδρομή της Γαλλίας σε περίπτωση που η χώρα μας δεχθεί επίθεση από τρίτη χώρα, ενώ περιλαμβάνει την ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων με την προμήθεια 3+1 φρεγατών FDI Belhara, 3+1 κορβετών GoWind και 4 εκσυγχρονισμένων ΜΕΚΟ. Παράλληλα, η Ελλάδα θα λάβει ακόμη έξι Rafale, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 24.

Μεταξύ των εξοπλιστικών που προμηθεύεται η χώρα μας, ξεχωρίζουν οι 3+1 φρεγάτες FDI Belharra που ενισχύουν σημαντικά το Πολεμικό Ναυτικό. Οι δύο πρώτες Belhara θα έρθουν το 2025, η πρώτη είναι γαλλική και η δεύτερη από τη γραμμή παραγωγής ελληνική. Το 2026 η χώρα θα παραλάβει άλλη μία Belhara και 2 Gowind.

Οι φρεγάτες FDI Belharra αποτελούν τις πιο σύγχρονες φρεγάτες της νέας γενιάς, χάρη στη προηγμένη τεχνολογία, τον εξοπλισμό και τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας που διαθέτουν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη ναυπήγηση της φρεγάτας FDI, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 στο ναυπηγείο της Naval Group στο Λοριάν, αλλά και να ενημερωθείτε για όλα τα χαρακτηριστικά της.

Η FDI HN διαθέτει δυνατότητες συνεχούς ελέγχου του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και αυτονομία δράσης για την υποστήριξη των αμυντικών και πολιτικών στόχων.

Εξοπλίζεται με προηγμένο ραντάρ SeaFire, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πυροβόλο 76 χιλιοστών και σύστημα RAM 21 πυραύλων για την προστασία του σκάφους από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Παράλληλα, διαθέτει σόναρ Captas-4 καθώς και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R.

Αναφορικά με τα όπλα της φρεγάτας κατά πλοίων, το “οπλοστάσιο΄” της FDI HN περιλαμβάνει πυραύλους Exocet, που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, Naval Group τονίζει ότι οι ψηφιακές υποδομές της φρεγάτας εγγυώνται “μελλοντικές δυνατότητες εξέλιξης”, ώστε να αντιμετωπιστούν απειλές κατά τη διάρκεια ζωής του πλοίου, όπως βαλλιστικοί πύραυλοι, πολυηχητικοί πύραυλοι, απειλές Stealth αλλά και κυβερνοεπιθέσεις.

Η η φρεγάτα συνδυάζει πληθώρα υπερσύγχρονων τεχνολογιών, που εξασφαλίζουν οι συνεργασίες της Naval Group με τις εταιρείες Thales και MBDA.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως, από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου 2021, η Naval Group συμμετείχε στην πρώτη διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA, που διοργάνωσε το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στα πλαίσια της διμερούς συνεργασίας η οποία εντείνεται μετά τη νέα συμφωνία.

Στο πλαίσιο της άσκησης, η Naval Group είχε παρουσιάσει την υπερσύγχρονη προσφορά πολεμικών πλοίων, μέσω της φρεγάτας FDI, επιδεικνύοντας τις ικανότητες και καινοτομίες που διαθέτει, αλλά και τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε υψηλές απαιτήσεις.

Τα εγκαίνιά της είχαν γίνει στο Λοριάν, παρουσία Γάλλων και Ελλήνων εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και του ναυτικού.

Διαβάστε ακόμη:

ΡΑΕ: Από αρχές του 2022 οι αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

Οne & Only Kea Resort: Πολυτελείς βίλες αξίας €45 εκατ. θα πουληθούν έως το τέλος του 2021 στην Τζια (pics)

Τα 10 πιο αναπτυσσόμενα επαγγέλματα της επόμενης 10ετίας – Πόσο πληρώνουν (λίστα)