Ουδεμία σχέση έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με τη διοργάνωση της εκδήλωσης για την Kεντροαριστερά, στην οποία θα συμμετάσχουν εκτός από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο Διονύσης Τεμπονέρας και η Έφη Αχτσιόγλου.

Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού τονίζουν ότι ούτε είχε ενημερωθεί, ούτε είχε συναινέσει για την εκδήλωση ή την παρουσία-ομιλία του Μανώλη Χριστοδουλάκη για την απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη. Μάλιστα οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου παραπέμπουν σε πρόσφατη ομιλία του στην Πάτρα- όπου είχε υπογραμμίσει ότι στόχος όλων μας είναι η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ ώστε ως ο ισχυρός κεντροαριστερός πόλος απέναντι στη ΝΔ να δώσει δυναμικές μάχες στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις – και επισημαίνουν επίσης ότι οι σχέσεις του με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη (που τον είχε στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές) είναι καλές αλλά τυπικές.

Τα σενάρια εν τω μεταξύ, που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να σχεδιάζει κινήσεις στη σκακιέρα της Κεντροαριστεράς σε συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είχαν διαψεύσει με κατηγορηματικό τρόπο συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού μιλώντας προ εβδομάδων επίσης με το protothema.gr. «Τα σενάρια και τα σχετικά δημοσιεύματα καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα έχουν. Ο Παπανδρέου ό,τι κάνει, το κάνει στο φως της ημέρας και αναλαμβάνει την ευθύνη του. Ό,τι γράφεται αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί στοχεύσεις άλλων», ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Παπανδρέου.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν δε, ότι όλα αυτά δείχνουν μια επιχείρηση κάποιων να προκαλέσουν εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ, σε μια στιγμή που σημειώνει διαρκή άνοδο στις δημοσκοπήσεις και κάνει δυναμική προσπάθεια να ασκήσει μαχητική, αξιόπιστη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση.

Διαβάστε ακόμη

Κίνδυνος ύφεσης στην Ευρωζώνη: Η (εντυπωσιακή) αντιστροφή ρόλων για Γερμανία και Ελλάδα (χάρτης)

Μελίνα Τραυλού: Η συνεργασία είναι το κλειδί για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

«Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή» για επιχειρήσεις: Έως 10.000 ευρώ η ενίσχυση – Οι δικαιούχοι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ