Για τα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν από τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών σε όλη τη χώρα μίλησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, το βράδυ της Κυριακής, στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, οι βασικοί στόχοι της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή η εκλογή ή των υποψηφίων που στηρίξαμε στις 13 περιφέρειες είτε από την πρώτη Κυριακή, είτε το να βρεθούν με σημαντικό προβάδισμα στη δεύτερη Κυριακή, φαίνεται να έχει επιτευχθεί. Μάλιστα, όπως τόνισε, ακόμη και στις περιπτώσεις στις οποίες θα έχουμε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, ο δεύτερος υποψήφιος προέρχεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Συμπληρώνοντας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε ότι στην αναμέτρηση αυτή δεν υπάρχει κάποιο διακύβευμα που να τεθεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία ενός χώρου, ο οποίος επικράτησε στις τελευταίες εκλογές. Το δεύτερο συμπέρασμα το οποίο τόνισε ο κ. Οικονόμου είναι ότι η κεντρική κυβέρνηση θα επιθυμούσε με τους περιφερειάρχες να έχει κοινή γραμμή και συνεννόηση σε ζητήματα τα οποία αφορούν την οικονομική πολιτική και ανάπτυξη των περιοχών, φέρνοντας το παράδειγμα των πόρων τα οποία θα κληθούν οι περιφέρειες να διαχειριστούν την επόμενη πενταετία και ξεπερνούν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην συνέχεια ο κ Οικονόμου έκανε ειδική αναφορά στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Θεσσαλίας, τρεις περιφέρειες οι οποίες δοκιμάστηκαν πολύ άσχημα από την κλιματική κρίση και κατάρρευση το προηγούμενο διάστημα. Όπως σημείωσε, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι υποστηριζόμενοι από την Νέα Δημοκρατία, υποψήφιοι περιφερειάρχες, κινούνται στη ζώνη άνω του 40%. “Τα αποτελέσματα τα οποία προέρχονται από τους κατοίκους, οι οποίοι ζουν σε αυτές τις περιοχές και είναι οι καλύτεροι κριτές, δείχνουν ότι οι περιφερειακές διοικήσεις κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και αυτό αναγνωρίζεται. Αυτό αποτελεί σημαντικό πολιτικό μήνυμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι θα ήταν σημαντικό να γίνει και μία αποτίμηση των υποψηφιοτήτων οι οποίες στηρίχθηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης όπως για παράδειγμα πόσοι εκλέγονται περιφερειάρχες ή τουλάχιστον πόσοι περνούν στον δεύτερο γύρο.

Διαβάστε ακόμη 

Πώς ο πόλεμος θα κάνει τον χρυσό να λάμψει και πάλι – Στροφή σε ασφαλή assets «βλέπουν» οι αναλυτές

Δεύτερο κόμμα η ακροδεξιά στη Βαυαρία – Μόνο οι Πράσινοι «σώθηκαν» από την κυβέρνηση Σολτς

Πολ Ρίτσαρντ Κόλσον: Ο Ιρλανδός μεγιστάνας του χάλυβα που «αναστάτωσε» το Πόρτο Χέλι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ