«Οι θεσμοί της ελληνικής Πολιτείας είναι πολύ ισχυροί και ανθεκτικοί, όπως έχει αποδειχθεί πολλαπλώς από το 1974 και μετά, ιδιαίτερα το 2015» αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στο άρθρο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση, χρησιμοποιώντας μάλιστα ύβρεις αλλά και ατυχείς λέξεις, συνδεδεμένες με περίεργες εποχές» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναλυτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Οι θεσμοί της ελληνικής Πολιτείας είναι πολύ ισχυροί και ανθεκτικοί, όπως έχει αποδειχθεί πολλαπλώς από το 1974 και μετά, ιδιαίτερα το 2015. Η διερεύνηση και διαλεύκανση της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έχει ήδη δρομολογηθεί, με το δέοντα θεσμικό τρόπο, και το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση, χρησιμοποιώντας μάλιστα ύβρεις αλλά και ατυχείς λέξεις, συνδεδεμένες με περίεργες εποχές».

«Σε ελεύθερη πτώση ο Κ. Μητσοτάκης»

Στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη στον πρωθυπουργό για το «σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» και εκτιμά πως ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται «σε ελεύθερη πτώση».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «επιχειρεί να διασωθεί μεταθέτοντας τις ευθύνες του στη «χούντα του Μαξίμου», που ο ίδιος όμως επέλεξε και στήριξε».

Διαβάστε ακόμη:

Η Ρωσία… αντικαθιστά Coca Cola, Fanta και Sprite – Τι θα πίνουν πλέον οι Ρώσοι

Ελ Εριάν: Η Fed δε θα επιβραδύνει την αύξηση των επιτοκίων της (vid)

Βρετανία: Επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας τμήματα της χώρας – Στέρεψε η πηγή του Τάμεση