Οι επενδυτές θα πρέπει να μην παρασυρθούν από τη μείωση του πληθωρισμού αφού, σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Mohamed El-Erian, η Fed δεν πρόκειται να επιβραδύνει το πρόγραμμα αύξησης των επιτοκίων της.

Αντί για τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής η κεντρική τράπεζα θα αναγκαστεί να «παγιώσει τα κέρδη της», όπως τόνισε ο αναλυτής σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, υπογραμμίζοντας πως «οι ρυθμιστές δεν είναι έτοιμοι για πανηγυρισμούς».

Η άποψη αυτή συμπλέει με τις δηλώσεις της Προέδρου της Fed του Σαν Φρανσίσκο Mary Daly η οποία τόνισε την περασμένη Τετάρτη πως «είναι πολύ νωρίς να πανηγυρίζουμε για νίκη ενάντια στον πληθωρισμό».

O El-Erian συμπλήρωσε πως «πιστεύω πως η Fed βλέπει θετικά τα επικαιροποιημένα μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει στρατηγική. Οι επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed θα κυμανθούν μεταξύ 50 και 75 μ.β., ιδιαίτερα επιθετική κίνηση εάν αναλογιστεί κανείς πως οι δύο προηγούμενες αυξήσεις έφτασαν τις 75 μ.β».

Ο ΔΤΚ του Ιουλίου υπέδειξε πτώση του πληθωρισμού ο οποίος, σε συνδυασμό με τα πρόσφατα θετικά στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ «θα οδηγήσει τη Fed σε συνέχιση της στρατηγικής της, δεδομένης της σταθερότητας της αμερικανικής οικονομίας», όπως υπογράμμισε ο El-Erian.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ρωσία… αντικαθιστά Coca Cola, Fanta και Sprite – Τι θα πίνουν πλέον οι Ρώσοι

Capital Economics: Γιατί αναμένουμε ύφεση στην Ευρωζώνη

Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες» (Vid)