Στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών θα προχωρήσει η κυβέρνηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αν έως τότε δεν καλυφθούν οι ανάγκες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη υπάρχει ενίσχυση του Συστήματος Υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής είπε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν στη διάθεση του ΕΣΥ 200 κλίνες, ενώ στη Θεσσαλία 206.

Και για την Αττική, είπε, «στη διάθεση του ΕΣΥ βρίσκονται ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα αν παραστεί ανάγκη».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης όσον αφορά στην διαχείριση της πανδημίας, αποκλείοντας εκ νέου την πιθανότητα επιβολής lockdown, καθώς επίσης περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους.

Έκανε λόγο για επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι εννέα στους δέκα ασθενείς στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο επιπλέον απαγορεύσεων σε ανεμβολίαστους για την είσοδο σε κλειστούς χώρους, είπε ότι «εστιάζουμε στο πλαίσιο που έχουμε», κάνοντας λόγο για στόχευση στην επέκταση των εμβολιασμών και στους εκτεταμένους ελέγχους.

Προσφυγικό

Όσον αφορά στο προσφυγικό και κληθείς να σχολιάσει την έννοια της «αναχαίτισης» που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι «οι πρόσφατες απαντήσεις του πρωθυπουργού ήταν κατανοητές», σημειώνοντας ότι η χώρα εφαρμόζει μια «αυστηρή μα δίκαιη πολιτική» και έχει σώσει χιλιάδες ζωές.

«Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει την μεγάλη αλλαγή που υπάρχει στην φύλαξη των συνόρων και στις συνθήκες που διαβιούν οι μετανάστες», πρόσθεσε.

Δείτε το briefing:

Διαβάστε ακόμη

Μπιλ Γκέιτς: Τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε πουλήσει τις μετοχές του στη Microsoft

Χατζηδάκης: Στο πρώτο 6μηνο θα έχει διευθετηθεί το θέμα με τις εκκρεμείς συντάξεις – Τι είπε για κατώτατο μισθό (vid)

Τουρκική λίρα: Νέο αρνητικό ρεκόρ – «Άγγιξε» το «10 προς $1» λόγω πληθωρισμού