«Κλείδωσε» η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, η συνάντηση των δύο ηγετών έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Πράγματι θα προετοιμαστεί η νέα συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Όπως και η επικείμενη συνάντηση, προς το τέλος του έτους στην Θεσσαλονίκη διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας και Τουρκίας», ανέφερε.

Οι δηλώσεις έγιναν κατόπιν  ερώτησης για την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην Άγκυρα, στις 5 Σεπτεμβρίου και εάν αποτελεί προπαρασκευή για μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. «Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βίλνιους», απάντησεο κ. Μαρινάκης. 

«Αντικείμενο της συζήτησης των δύο υπουργών θα είναι οι διμερείς σχέσεις, τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η χώρα προσέρχεται στη συνάντηση αυτή χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά με διάθεση να συνεχιστεί ο διάλογος», εξήγησε.

Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι πρωτοβουλίες αυτές λαμβάνονται σε μία στιγμή που η χώρα ενισχύεται οικονομικά και γεωπολιτικά. Πρόσφατα έγινε η επίσκεψη των ηγετών των Βαλκανίων, όπου υπογράφηκε μαζί με την ηγεσία της ΕΕ και υπό τον Έλληνα πρωθυπουργό, το σημαντικό σύμφωνο στην Αθήνα. Λίγες ημέρες μετά, ήρθε στη χώρα μας ο Ινδός πρωθυπουργός, μια χώρα που έχει την 5η οικονομία στον κόσμο. Όλα αυτά είναι σημαντικά, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κινούνται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, οχύρωσης και ενίσχυσης της χώρας μας στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θεωρείται σημαντικό ότι οι πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά λαμβάνονται σε μία περίοδο, όπου η Ελλάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, φέρνοντας ως παραδείγματα την έλευση ηγετών των Βαλκανίων, της ΕΕ αλλά και του Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα τα προηγούμενα 24ωρα.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκινούν κατασχέσεις σε όσους δεν εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις της εφορίας

Η ΔEΘ, ο Κασσελάκης for Syriza, τα κόλπα του καζίνο Λουτρακίου, η συμφωνία Φέσσα-Χαλικιά και οι… Καμπουροχρυσικοί!

«Λιμπάντσης Α.Ε.»: Στο σφυρί η μεγάλη μονάδα της εταιρείας στη Βοιωτία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ