Στις διατάξεις του νέου νόμου που αφορά στις παραλίες, αλλά και στα fake news που όπως λέει ακούστηκαν για το νομοσχέδιο, αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο που ανάρτησε στο TikTok.

Στο βίντεο ο πρωθυπουργός αναφέρεται στους μύθους και τις αλήθειες που αφορούν τον νόμο, ο οποίος, όπως λέει ο ίδιος, βάζει τάξη στο υπάρχον πλαίσιο.

Ο νόμος, συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξασφαλίζει καταρχάς ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες για όλους. Προβλέπει την εισαγωγή των ηλεκτρονικών δημοπρασιών και των ελέγχων με νέες τεχνολογίες, αλλά και αυστηρότερα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τον νόμο.

@kyriakosmitsotakis_Ελεύθερες παραλίες 🏖️♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο νέος νόμος:

  • Διασφαλίζει ότι το 70 % της έκτασης της παραλίας πρέπει να είναι ελεύθερο και σε ελάχιστη απόσταση 4 μέτρων από τον αιγιαλό
  • Για παραλίες σε περιοχές natura το 70% γίνεται 85% δηλαδή μπαίνουν ξαπλώστρες μόνο στο 15% της παραλίας
  • Δημιουργούνται για πρώτη φορά «απάτητες παραλίες» ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας, όπου δεν επιτρέπονται καθόλου ξαπλώστρες ή καμία απολύτως εκμετάλλευση

Προβλέπεται η εισαγωγή των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για να αποκτήσει κανείς άδεια χρήσης παραλίας, για να σταματήσουν οι εικόνες στα δημοτικά συμβούλια να μπουκάρουν κάποιοι φουσκωτοί και να εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο την άδεια εκμετάλλευσης της παραλίας, είπε ο πρωθυπουργός.

Όποιος πάρει άδεια θα έχει και συγκεκριμένες υποχρεώσεις, αναφέρει ο πρωθυπουργός, να καθαρίζει τις παραλίες, να επιτρέπει την πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία και φυσικά να υπάρχει ναυαγοσώστης. Ο νόμος θα εφαρμοστεί με περισσότερους ελέγχους και θα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες ακόμη και σφράγισμα της επιχείρησης, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί το ράλι στη Wall Street δεν αποτελεί επανάληψη της φούσκας των dot-com

Κομισιόν: Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 1,8 δισ. στην Apple

Γεωργιάδης: Διάταξη για τη δυνατότητα οι γιατροί του ΕΣΥ να εργάζονται και με μπλοκάκι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ