Οι ενθαρρυντικές προοπτικές, που διανοίγονται για την Ελληνική Οικονομία, αλλά και η καθιέρωση της Ελλάδος ως σημείου αναφοράς και πόλου σταθερότητας στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι της Ανατολικής Μεσογείου επαναβεβαιώθηκαν κατά τις επαφές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο, αλλά και στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Στην κυβέρνηση φιλοδοξούν να κεφαλαιοποιήσουν τα θετικά μηνύματα, που εκπέμπει εδώ και αρκετούς μήνες η ελληνική Οικονομία, κάτι, που κατέστη ευκρινές στις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα, μέλη της ελληνικής αποστολής στην αμερικανική μητρόπολη διαβλέπουν πίσω από το αυξανόμενο ενδιαφέρον διεθνών θεσμικών επενδυτών, ώστε να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες, που παρουσιάζει εσχάτως η χώρα μας, ως ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της Ελληνικής Οικονομίας και κατ΄ επέκταση στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Κατά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με επιφανή στελέχη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, αλλά και επικεφαλής παγκόσμιων κολοσσών στη Νέα Υόρκη, όπως ο πρόεδρος της Microsoft – που δραστηριοποιείται έντονα πλέον στην χώρα μας – Brad Smith και τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, ΄Αλμπερτ Μπουρλά, επαναβεβαιώθηκε η ανοδική πορεία της Οικονομίας και τα μεγάλα περιθώρια τοποθέτησης κεφαλαίων σε επενδυτικές ευκαιρίες στην χώρα.

Τα προαναφερθέντα περιέγραψε ως success story κατά την ομιλία του στους Ομογενείς και εν προκειμένω σε εκδήλωση του The Hellenic Initiative, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπεραίνοντας ότι η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρότερη σε σχέση με την προηγούμενη 10ετία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγνωρίζει στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» τον καθρέφτη της ανάπτυξης, αλλά και την ασφαλέστερη και ταχύτερη οδό προς την ανάκαμψη. Όπως, εξάλλου, σημείωσε το όραμα του είναι η οικοδόμηση μίας κοινωνίας με μεγαλύτερη ισότητα και λιγότερες εισοδηματικές ανισότητες, καθώς και η διασφάλιση πως οι ακολουθούμενες πολιτικές θα έχουν στον πυρήνα τους εκείνους, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Υπό αυτό το πρίσμα, θα πρέπει να ιδωθεί η επανάληψη και από τη Νέα Υόρκη της δέσμευσης, που ανέλαβε κατά την παρουσία του στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ότι δεν θα καταγραφούν σημαντικές αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λόγω του κύματος ανατιμήσεων, που προκαλεί η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου διεθνώς.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τις οικονομικού χαρακτήρα σχετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αλλά και την παρότρυνση προς τους παρόχους του ηλεκτρικού ρεύματος να απορροφήσουν μέρος της αναμενόμενης αύξησης στην τιμή του.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιμένοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης ευρωπαϊκής λύσης.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο Protothema