Μεγάλη ήταν η προσέλευση στις κάλπες για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε οι κάλπες να κλείσουν στις 20:00, ωστόσο λόγω την μεγάλης συμμετοχής, δόθηκε παράταση επιπλέον μίας ώρας, ενώ μετά τις 21:00, η διαδικασία συνεχίζεται σε εκλογικά κέντρα όπου παρατηρούνται ουρές.

Λίγο μετά τις 21:00 η συμμετοχή είχε αγγίξει τους 140.000 πολίτες που είχαν προσέλθει να ψηφίσουν, ενώ σύμφωνα με πηγές του κόμματος, η ψηφοφορία συνεχίζεται όπου υπάρχουν ουρές και κόσμος που περιμένει για να ψηφίσει.

Στις 22:20 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα προχωρήσει σε δήλωση, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές.

Συνεχίζεται η διαδικασία σε ορισμένα εκλογικά τμήματα

Σε δηλώσεις για τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προέβη ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ηλίας Νικολακόπουλος.

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, μόνο στα εκλογικά τμήματα που έχει ουρές, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή στην διαδικασία της εκλογής του Προέδρου του κόμματος «διεξήχθη πολύ καλά».

Ο ίδιος τόνισε ότι με βάση το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε χειρόγραφη καταγραφή, «υπολογίζουμε πάντως ότι μπορεί και να υπερβεί τις 150.000» η συμμετοχή.

Ως προς τον ακριβή αριθμό, ο κ. Νικολακόπουλος υποστήριξε ότι θα είναι σε θέση να τον προσδιορίσει μετά από μία – μιάμιση ώρα, δηλαδή μαζί με την εκτίμηση για το αποτέλεσμα της κάλπης του Προέδρου.

Όσον αφορά στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο ίδιος ανέφερε ότι επειδή έχει ένα συγκεκριμένο εκλογικό σώμα (όσους έχουν εγγραφεί ως τις 21 Μαρτίου), πως «περιμένουμε μέχρι αύριο νωρίς το απόγευμα» την καταμέτρηση, καθώς πρόκειται για διαδικασία με μεγάλο ψηφοδέλτιο και η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης είναι «μακρόσυρτη διαδικασία».

Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας, λέγοντας πώς υπήρξαν μεν μικροπροβλήματα, αλλά είναι λογικό, αφού σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, στόχος είναι να αντιμετωπίζονται όμως όλα με επιτυχία και στη μεγάλη πλειονότητα.

Ως προς τη διαδικτυακή ψηφοφορία για τις διατάξεις του Καταστατικού, τα αποτελέσματά της αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Διαβάστε περισσότερα

Οι κεντρικές τράπεζες προειδοποιούν: Έρχεται ύφεση έρχεται μπόρα

Ζαν Κριστόφ Μπαμπέν στο newmoney: Γιατί ο οίκος Bulgari επιστρέφει στις ελληνικές «ρίζες» του (pics)

Στόλτενμπεργκ: Η Τουρκία δεν θα εμποδίσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ