Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού, 21 ημέρες μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη παρουσιάζει απόψε στις 22.50 ο Alpha, στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Όπως αναφέρεται στο τρέιλερ της εκπομπής, μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε ερωτήσεις νέων ανθρώπων που ήταν επιβάτες στο μοιραίο τρένο.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής Πρωταγωνιστές:

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, με τη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει την απόφασή του για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών μέσα τον Μάιο – χωρίς πάντως να διευκρινίζει αν οι κάλπες θα στηθούν στις 21 ή στις 28 Μαΐου, «σβήνοντας» έτσι τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει μετά τα Τέμπη και έκαναν λόγο για κάλπες ακόμα και στις αρχές Ιουλίου.

Παράλληλα, στις απαντήσεις που δίνει ενδιαφέρον προκαλεί μεταξύ άλλων η δήλωσή του ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με την ιταλική εταιρία (Hellenic Train) που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και λειτουργεί τους επιβατικούς σιδηροδρόμους στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, εξαγγέλλει την πρόθεση του να ξεκινήσει την επόμενη τετραετία η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος για να προχωρήσουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, όπως η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το «βαθύ κράτος»

Η κάμερα της εκπομπής θα καταγράψει τον κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου τις μέρες μετά την τραγωδία και ενώ διαρκούσε η διαχείριση της κρίσης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η νοηματοδότηση της σύγκρουσης με το «βαθύ κράτος» που τις τελευταίες μέρες έχει αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα του πολιτικού του λόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει περιεχόμενο σε αυτό το σύνθημα – «να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω» , όπως έγραψε την Κυριακή στο Facebook.

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr