Παρέμβαση στη Βουλή κάνει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

«Δεν σας κρύβω κ. Μητσοτάκη ότι πριν ανέβετε στο βήμα το συναίσθημα μου για τις εξελίξεις ήταν μεγάλη ανησυχία. Παρακολουθώντας σας να μιλάτε επί 50 λεπτά – σε μια κυβερνητική κοινοβουλευτική ομάδα που είναι απρόθυμη να σας στηρίξει – το συναίσθημα μου δεν είναι μόνο ανησυχία αλλά και φόβος γι αυτά που έρχονται. Φαίνεται ότι συνεχίζετε να μην καταλαβαίνετε που πατάμε και που πηγαίνουμε. Τι έχει συμβεί από τον Σεπτέμβριο και μετά με δική σας ευθύνη στα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες τώρα που ο πόλεμος θα επιδεινώσει την ακρίβεια».

Θέλω από αυτό το Βήμα να εκφράσω την βαθύτατη ανησυχία μας και για το ότι δίνετε αίσθηση ότι δεν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Τι συμβαίνει με εκείνους που όπως είχατε πει είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους;

Δεν κατανοείτε από τον τρόπο που συμπεριφέρεστε τι συμβαίνει με τα μικρομεσαία νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.

Η ανησυχία μου γίνεται φόβος και απελπισία όταν γνωρίζω ότι τα χειρότερα είναι μπροστά. Ανησυχώ όταν βλέπω εσάς να μην ανησυχείτε.

Να πηγαίνετε με το μάνιουαλ της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας. Η κρίση που έχουμε σήμερα δεν μπορεί να γιατρευτεί με λίγα περισσότερα από το δημόσιο ταμείο. Η κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα επουλώνεται με διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής. Δεν είναι ζήτημα δημοσιονομικής ευστάθειας αλλά υποδείγματος.

Διαβάστε ακόμη

Από 1η Απριλίου η μείωση της τιμής των καυσίμων σε… προπολεμικά επίπεδα

Πόσο ασφαλές είναι τελικά το Telegram – Ο Ρώσος ιδρυτής του Πάβελ Ντουρόφ και οι σχέσεις με Μόσχα και Κίεβο

Ο φόρος στα υπερκέρδη, η Deca, η Wood και το ΧΑ, η ωραία Ελένη και τα πανάκριβα ρολόγια