Κάτω από τον πήχη της δεύτερης θέσης το ΠΑΣΟΚ αν επιβεβαιωθεί το exit poll, που του δίνει από 10,9% ως 13,9%. Το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη κάνοντας μια πρώτη ανάλυση του exit poll στέκεται στο ότι η μέση τιμή, το 12,4% στις σημερινές ευρωεκλογές δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ για τρίτη φορά σημειώνει αύξηση του ποσοστού. Θυμίζει ότι στις ευρωεκλογές του 2019 έλαβαν μόλις 7,7% ενώ τον περασμένο Ιούνιο στις εθνικές κάλπες σημείωσαν διψήφιο της τάξεως του 11,8%.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, αφού υπογράμμισε μεταξύ άλλων, έξω από το εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ψήφισε:

«Η πατρίδα μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ να προκύψει απόψε το βράδυ ισχυρότερη σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, η οποία θα είναι η επόμενη δυνατή κυβερνητική επιλογή απέναντι σε μια κυβέρνηση ασυδοσίας και αλαζονείας, που περιφρονεί τα μεγάλα, καθημερινά προβλήματα του ελληνικού λαού, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση, τη δημόσια υγεία.

Αλλά υπάρχει κι ένας ακόμα λόγος: Τα ευρωπαϊκά δεδομένα, οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί.

Θέλω να σκεφτεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας τα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ποιες δυνάμεις επέβαλαν τη σκληρή λιτότητα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και ποιες δυνάμεις στήριξαν τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη. Την λιτότητα επέβαλε το κόμμα που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η αλληλεγγύη, η ενότητα, οι κοινές οικονομικές πολιτικές για να ξαναπάμε στην εποχή της σύγκλισης από την εποχή των ανισοτήτων και της απόκλισης, είναι η επιλογή της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σήμερα έχετε πολλούς λόγους να στηρίξετε ΠΑΣΟΚ. Σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε».

Διαβάστε ακόμη 

Ευρωεκλογές 2024: Τα 4 σενάρια για την ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου 

Ευρωεκλογές: Η αποχή τα στοιχήματα των κομμάτων και η επόμενη ημέρα 

Πώς οι καρχαρίες προσαρμόστηκαν στην υπερθέρμανση του πλανήτη 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ