Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδεθεί σε καμία περίπτωση με απολύσεις, διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν τίθεται θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων είπε ότι θα έρθει νομοθετική ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται σε καμία περίπτωση με απολύσεις. Αυτό που θα ισχύει για όποιον αρνηθεί να εμβολιαστεί είναι η αποχή απο την εργασία άνευ αποδοχών», ανέφερε η κα. Πελώνη.

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει νέο πλαίσιο για τις κατασκηνώσεις είπε ότι συζητείται στην επιτροπή η αυστηροποίηση των μέτρων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους.

Το δίλημμα είναι σαφές: Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε

«Το μέτωπο τα πανδημίας καταγραφεί σημαντική αύξηση κρουσμάτων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας. Οι ανεμβολίαστοι λειτουργούν ως αναμεταδότες και εστίες μεταλλάξεων. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτή της επιστήμης», είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κα. Πελώνη ανέφερε πως με ήρθε η ώρα να διαπιστώσουμε πως οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν αλλά ενώνουν.

Ανέφερε πως το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα όπου οι γονείς των εφήβων 15-17 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τα παιδιά τους.

Δείτε το briefing:

Για την οικονομία

Η κυρία Πελώνη είπε πως οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά. «Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» -που κατατέθηκε δεύτερο και εγκρίθηκε τρίτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- είναι ένα από τα πρώτα δώδεκα που εγκρίθηκαν από το Ecofin. Είμαστε -όπως τόνισε σε σχετική ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα.

Στόχος τώρα είναι η βέλτιστη και ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που για τη χώρα μας ανέρχονται στα 30,5 δισ. ευρώ. Αναμένεται μάλιστα να εκταμιευθούν έως το τέλος Ιουλίου, τα πρώτα 4 δισ. ευρώ και έως το τέλος του έτους 7,5 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή -η έναρξη των εκταμιεύσεων- μας επιτρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή το Σχέδιό μας, που θα οδηγήσει στην επίτευξη ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, στη δημιουργία πολλών καλών θέσεων απασχόλησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Και βέβαια θα λειτουργήσει ως μοχλός μετασχηματισμού της οικονομίας μας προς ένα πιο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό, καινοτόμο, δίκαιο, έξυπνο και πράσινο παραγωγικό μοντέλο.

Θα στηρίξει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, στο κοινωνικό κράτος (υγεία, παιδεία, πρόνοια, κατάρτιση), σε έργα υποδομών, καθώς και ιδιωτικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας».

Διαβάστε ακόμα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Προκοπίου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Sani/Ikos: Κλείνει το μεσημέρι το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο ύψους €300 εκατ.

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Η έλλειψη ημιαγωγών και chips δημιουργεί προβλήματα