Πολιτική

Πιερρακάκης: 150 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές στην Ελλάδα το α’ εξάμηνο 2021

  • newsroom


Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε στη Βουλή ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες θα γίνουν πολύ περισσότερες, επειδή το ζητά ο κόσμος

Στοιχεία για τις ψηφιακές συναλλαγές και τις ψηφιακές υπηρεσίες επικαλέστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με παρέμβασή του νωρίτερα στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο.

«Το 2018 είχαμε 8,8 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές στην Ελλάδα. Το 2019 είχαμε 34 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές στην Ελλάδα. Το 2020 είχαμε 94 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές στην Ελλάδα και το πρώτο εξάμηνο του 2021 έχουμε 150 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές στην Ελλάδα. Άρα, εκτιμώ ότι το 2021 θα κλείσουμε περίπου στο διπλάσιο.

»Αυτή είναι μια επιθετική αλλαγή στο πώς οι πολίτες εξυπηρετούνται από το σπίτι τους», είπε ο Κ. Πιερρακάκης. Πρόσθεσε δε, σε σχέση με τις ψηφιακές υπηρεσίες που διατίθενται από το gov.gr: «Ξεκινήσαμε με 501 υπηρεσίες, πολλές προϋπήρχαν και τις πήγαμε στις 1.200. Και θα κάνουμε και πολλές άλλες, γιατί πολύ απλά το ζητάει ο κόσμος».

Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Ζαββός: Συμφωνία με τους θεσμούς για τον αναβαλλόμενο φόρο στις τράπεζες

Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης έκανε νέα δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό προσφέροντας τρίτο πολεμικό πλοίο

Η Τουρκία γίνεται ξανά η «χωματερή» της Ευρώπης