Πολιτική

Πιερρακάκης: Τα έργα που σχεδιάζει το υπουργείο θα υλοποιηθούν εντός της 4ετίας

  • newsroom


Τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο διεθνές ψηφιακό διαδικτυακό συνέδριο «Innovative Greeks», που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece

Για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει και το έργο που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο του διεθνούς ψηφιακού διαδικτυακού συνέδριου με τίτλο «Innovative Greeks» (Έλληνες της Καινοτομίας) στις 3 Μαρτίου 2021, που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι Έλληνες επέδειξαν μεγάλη προσαρμοστικότητα και ετοιμότητα όσον αφορά τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά είπε, υπάρχουν ακόμη πολλά κενά από την 3η βιομηχανική επανάσταση που πρέπει να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προχωρήσουμε και στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Επανέλαβε μάλιστα ότι μέχρι τώρα το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν στο hardware, δηλαδή στις υποδομές, όσο στο software, δηλαδή στις αργές διαδικασίες και στην έλλειψη οργάνωσης. Επεσήμανε όμως ότι στόχος είναι όλα τα έργα που σχεδιάζει το υπουργείο θα υλοποιηθούν εντός της 4ετίας, σχολιάζοντας ότι αυτό δεν είναι ανέφικτο, καθώς υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Έχοντας ως πυξίδα την Εσθονία», το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε σε απλοποιήσεις διαδικασιών όσον αφορά σε γεγονότα ζωής των πολιτών, όπως γέννηση, γάμος κ.ά., ενώ υπογράμμισε τη σπουδαιότητα και τη μεγάλη ανταπόκριση όσον αφορά στην χρήση του gov.gr, την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη που είναι σημαντικό εργαλείο για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην καινοτομία του διαγωνισμού του 5G και ιδιαίτερα τις καινοτομίες όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία σε ό,τι αφορά στο ταμείο «ΦΑΙΣΤΟΣ», χρησιμοποιώντας το 25% των χρημάτων της δημοπρασίας, αλλά και στο ότι κάποιες λίγες συχνότητες δεν δημοπρατήθηκαν, ώστε να χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς σκοπούς, για σκοπούς ανάπτυξης προϊόντων.

Διαβάστε ακόμη

Και μέσω κρουαζιέρας οι ΗΠΑ ενισχύουν τη θέση τους στην Αν. Μεσόγειο – Ο ρόλος της Royal Caribbean

Τζιμ Γιαννόπουλος: Έτσι μπορεί η Ελλάδα να εξελιχθεί σε πραγματικό «κρίκο» του Χόλιγουντ

Επίδομα 534 ευρώ: Σε αναστολή το 50% των εργαζομένων τον τελευταίο χρόνο

 

Απόρρητο Απόρρητο