Η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη να περνά την πόρτα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αυτές τις μέρες έχει γίνει…εξαιρετικά οικεία στους ανθρώπους του υπουργείου. Με τις πυρκαγιές ανά τη χώρα να μαίνονται από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας και να κλιμακώνονται με τον πύρινο όλεθρο στη Ρόδο που οδήγησε την κυβέρνηση να επιχειρήσει τη μεγαλύτερη ως τώρα οργανωμένη εκκένωση περιοχής, ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατρέπει το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής σε… δεύτερο Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι την Κυριακή πέρασε πολλές ώρες στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας, καθώς πήγε περίπου στις 10:00, έφυγε το μεσημέρι για λίγο και επέστρεψε νωρίς το απόγευμα παραμένοντας για ώρες στην αίθουσα επιχειρήσεων και σε άμεση συνεργασία με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήλπιζε η αρχή της δεύτερης τετραετίας της κυβέρνησης του να ήταν κάπως πιο ευθύγραμμη, και αυτή όμως χαρακτηρίζεται από τη διαχείριση κρίσεων. Αλλεπάλληλες πυρκαγιές, οι οποίες αποκτούν διαφορετικά χαρακτηριστικά λόγω και της κλιματικής κρίσης, δοκιμάζουν τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής βρέθηκε προ μιας νέας πρόκλησης: να εκκενώσει μια περιοχή γεμάτη από τουρίστες, να τους στεγάσει, αλλά και να οργανώσει την αναχώρησή τους από την περιοχή της Ρόδου, ανάλογα και με τις προγραμματισμένες πτήσεις του καθενός.

Οι πυρκαγιές της περιόδου δεν εξέπληξαν την κυβέρνηση, εξ ου και, όπως λένε πηγές με άμεση γνώση των συσκέψεων στην Πολιτική Προστασία, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει ψύχραιμος και εκτιμά ότι οι επιχειρησιακοί παράγοντες κάνουν τη δουλειά τους στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο δέχθηκε περίπου 340 κλήσεις, ενώ και για σήμερα ο συναγερμός για την Αττική, τη Ρόδο και άλλες περιοχές παραμένει στο «κόκκινο».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr