Την ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά και της προσωπικής αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα στον δρόμο προς τις κάλπες, σηματοδοτεί η σημερινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση που θα λάβει χώρα στις 12:30. Ο κ. Μητσοτάκης για περίπου μιάμιση ώρα αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και θα υπεραμυνθεί των επιλογών της κυβέρνησης, σε μια περίοδο, άλλωστε, που επίκεινται μια σειρά από θετικές οικονομικές ειδήσεις.

Το Market Pass που αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα έρθει νωρίτερα, με την πλατφόρμα να ανοίγει στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ τις επόμενες μέρες επίκεινται και οι πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις εδώ και 12 χρόνια. Παράλληλα, ως τις αρχές Μαρτίου η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το ύψος του νέου κατώτατου μισθού που αναμένεται να υπερβεί τα 751 ευρώ και θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν ότι η πορεία της οικονομίας, παρά τις αναταράξεις και το οξύ πρόβλημα της ακρίβειας, είναι ισχυρό χαρτί στον δρόμο προς τις κάλπες, με τον κ. Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει ευκαιρίας δοθείσης ότι η κυβέρνηση μείωσε τους φόρους, στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε περιόδους κρίσης, ενώ, παράλληλα, η ανεργία μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών και η χώρα είναι προ των πυλών της επενδυτικής βαθμίδας.

Η θεματική συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι η πρώτη από αυτές που θα διοργανωθούν το επόμενο διάστημα, στην πορεία προς τις εκλογές, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να συγκεφαλαιώσει το κυβερνητικό έργο ανά ενότητες. Στα σκαριά είναι σίγουρα και μια συνέντευξη, κατά πάσα πιθανότητα, για την εξωτερική πολιτική, ενώ οι θεματικές όσων καταστεί εφικτό να γίνουν πριν την προκήρυξη των εκλογών-που θα γίνει ως τα μέσα Μαρτίου, αν οι εκλογές διεξαχθούν στις 9 Απριλίου-θα κλειδώσουν το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr