Χθες το μεσημέρι, αμέσως μετά την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, τα τηλέφωνα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ξεκίνησαν να χτυπούν. Στην άλλη γραμμή ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τους πρότεινε να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση. Πρόκειται για στελέχη που εκπροσωπούν όλες τις τάσεις του κόμματος, βετεράνοι και νεότεροι, περισσότερες γυναίκες, αλλά και πρόσωπα με κεντροαριστερές καταβολές.

«Δεν πρόκειται για κυβέρνηση ισορροπιών, αλλά σκληρής δουλειάς» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και υπογράμμιζαν ότι ο προσανατολισμός της είναι η υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμιστικών στόχων που έχει ανάγκη η χώρα.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο, ορκίζεται σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας ΣακελλαροπούλουΑριθμεί συνολικά 63 πρόσωπα στην διευρυμένη του σύνθεση και φέρνει σαρωτικές αλλαγές με το λεγόμενο rotation, δηλαδή τις μετακινήσεις υπουργών από το προηγούμενο σχήμα σε νέες θέσεις.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, οι υπουργοί θα κατευθυνθούν στα αρμόδια υπουργεία για την τελετή παράδοσης – παραλαβής. Εκεί, θα ενημερωθούν για όλες τις τρέχουσες εκκρεμότητες του χαρτοφυλακίου τους. Το υπουργικό συμβούλιο, στην πλήρη σύνθεση του, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, όπου θα τεθούν οι στόχοι.

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί της Δευτέρας, έδωσε το στίγμα κάνοντας λόγο για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης «σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος». «Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη, την οποία εναποθέτει ο ελληνικός λαός στους ώμους μου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr