Τα επόμενα βήματα που θα τους επιτρέψουν να ανακτήσουν το χαμένο δημοσκοπικό έδαφος μελετούν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι νωπές μνήμες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών εξακολουθούν να ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο πολιτικό σκηνικό.

Δύο εβδομάδες μετά τη μοιραία σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που κόστισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας και προκάλεσε αισθήματα πένθους, θυμού και οργής σε ευρύτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, η εικόνα τόσο της κυβερνητικής παράταξης όσο και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινή γνώμη έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα το οποίο αποτυπώθηκε και στις δύο νέες έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το μόνο παρήγορο στοιχείο μέχρι στιγμής για την κυβερνητική ηγεσία είναι ότι οι απώλειες που εμφανίζεται να έχει η ΝΔ δεν κατευθύνονται στο βασικό τους αντίπαλό που είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκομίζουν ιδιαίτερα οφέλη ίσως και επειδή η πλειονότητα της κοινής γνώμης καταλογίζει ευθύνες για την άσχημη κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr