Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο προϋπολογισμού δαπανών του Κοινοβουλίου για το οικονομικό έτος 2021, ενώ εγκρίθηκε ο απολογισμός δαπανών του οικονομικού έτους 2019. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση τάχθηκαν υπέρ, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 142,5 εκ. ευρώ: «Οι τελευταίοι προϋπολογισμοί της Βουλής, πριν από την κρίση που έπληξε τη χώρα, ήταν της τάξεως των 220 εκατομμυρίων. Τώρα είναι της τάξεως των 139-142 εκατομμυρίων. Αυτό δείχνει το σημαντικό μέτρο, μέσω του οποίου και το Κοινοβούλιο έχει συμβάλει στην απαραίτητη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας», είπε ο κ. Τασούλας.

Αναφερόμενος στη δωρεά της Βουλής για δημιουργία 50 νέων ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», είπε ότι «αυτή τη στιγμή, στην πολυδύναμη μονάδα που χορήγησε η Βουλή των Ελλήνων, νοσηλεύονται 31 ασθενείς. Έχουμε απώλειες, έχουν χαθεί άνθρωποι, αλλά έχουμε και τρία εξιτήρια. Είναι μια διαρκής μάχη», είπε ο κ. Τασούλας. Σημείωσε επίσης, ότι κατά το έτος που διανύουμε, «από παροχές των βουλευτών και των κομμάτων εδόθησαν ποσά που ξεπερνούν το 1,1 εκ. ευρώ για την υποβοήθηση του ΕΣΥ. Ενισχύθηκαν πάρα πολλά νοσοκομεία, από την Καστοριά μέχρι την Κρήτη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα best seller αυτοκίνητα στην Ελλάδα από το 2000 μέχρι και το 2020

ΟΑΕΔ: Περισσότερες από 6.500 αιτήσεις σε 24 ώρες για το δωρεάν πρόγραμμα ανέργων στην πλατφόρμα Coursera

ΗΠΑ: Αναπάντεχη άνοδος στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας