Η κυβέρνηση κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για να ενισχύσει το διαθέσιμο εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και των νοικοκυριών, ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της.

Μιλώντας την Παρασκευή (29/3) στον Alpha σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε νωρίτερα, η υπουργός επισήμανε ότι «με την εμπειρία που έχουμε και στο υπουργείο, ξέρουμε ότι για πολλούς ανθρώπους, κάθε ευρώ μετράει. Είτε είναι το επίδομα ενοικίου, είτε το vοucher για τον βρεφονηπιακό σταθμό, είτε το επίδομα γέννας».

Η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε πως αυτή είναι η τέταρτη διαδοχική αύξηση γεγονός που οδηγεί σε μια συνολική αύξηση κατά 27,7%.

Με βάση τον αυξημένο κατώτατο μισθό, υπολογίζονται 19 επιδόματα ανάμεσα στα οποία, το επίδομα μητρότητας, το οποίο πλέον λαμβάνουν και οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα.

Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό, μέσω του Ο.Π.Ε.Κ.Α στο διάστημα 2019-2023 διατέθηκαν σε επιδόματα και ενεργητικές πολιτικές για τη στήριξη οικογενειών, ατόμων με αναπηρία και άλλων ευάλωτων κατηγοριών, περισσότερα από 16 δισ. ευρώ.

Η κυρία Ζαχαράκη επισήμανε εξάλλου ότι φέτος ο στόχος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μέσω της επικείμενης μεταρρύθμισης στο κομμάτι των επιδομάτων – μέρος των οποίων θα καταβάλλονται σε προπληρωμένη κάρτα – είναι να επέλθει περισσότερη δικαιοσύνη και διαφάνεια.

Σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε «ο πρωθυπουργός κοίταξε στα μάτια και τους συγγενείς αλλά και την κοινωνία, είπε σας λέμε μόνο την αλήθεια και αυτή θα διεκδικήσουμε να φανεί και μέσα και από τη διαδικασία στη δικαιοσύνη».

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr