Ένα live show με ολόγραμμα του Έλβις Πρίσλεϊ σε φυσικό μέγεθος θα κάνει το ντεμπούτο του στο Λονδίνο φέτος, προτού μεταφερθεί στο Λας Βέγκας, το Τόκιο και το Βερολίνο.

Η βρετανική εταιρεία Layered Reality δήλωσε ότι οι παρευρισκόμενοι θα κάνουν ένα «ταξίδι» στη ζωή του καλλιτέχνη, με αποκορύφωμα μια «συναυλιακή εμπειρία». Θα χρησιμοποιηθεί ένα μείγμα τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας – η οποία συνδυάζει εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή με τον πραγματικό κόσμο, καθώς και «θέατρο, προβολές και πολυαισθητηριακά εφέ».

Η εκπομπή απέκτησε τα δικαιώματα του έργου και θα χρησιμοποιήσει χιλιάδες προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο του Πρίσλεϊ, σύμφωνα με το BBC.

Αυτό συνέβη αφού τα τέσσερα μέλη του σουηδικού σούπερ γκρουπ ABBA χρησιμοποίησαν πρόσφατα επαυξημένη πραγματικότητα και οπτικά εφέ σε πραγματικό χρόνο για να κάνουν το ντεμπούτο τους σε μια επιτυχημένη συναυλία, η οποία εξακολουθεί να διεξάγεται στο Λονδίνο, σύμφωνα με το CNBC.

Δημιουργήθηκε από το υποκατάστημα της Industrial Light & Magic στο Λονδίνο, της εταιρείας οπτικών εφέ που ίδρυσε ο George Lucas, ψηφιακά άβαταρ του συγκροτήματος σε φυσικό μέγεθος ερμηνεύουν τραγούδια με τη συνοδεία ζωντανής μπάντας και μιας τεράστιας οθόνης φωτισμού σε μια αρένα 3.000 θέσεων.

Η παραγωγός του ABBA Voyage Svana Gisla δήλωσε σε συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου τον Νοέμβριο του 2022: Έχουμε ζωντανούς μουσικούς, οπότε κρατάμε την μπάντα μας και κάνουμε επτά παραστάσεις επί πέντε ημέρες την εβδομάδα. Αλλά θα μπορούσατε να παίζετε όλο το εικοσιτετράωρο. Το Λας Βέγκας θα υιοθετήσει γρήγορα αυτό το στυλ ψυχαγωγίας και θα κάνει τον Έλβις ή τους Beatles.

Σημείωσε επίσης ότι η πρόοδος της τεχνολογίας εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αναδημιουργία καλλιτεχνών μετά το θάνατό τους.

«Μεταθανάτια μπορείτε να επαναφέρετε καλλιτέχνες στη σκηνή, ηθικά μπορεί να έχετε ή να μην έχετε άποψη γι’ αυτό», είπε. «Με το να συμμετέχουν οι ABBA σε αυτό μπορώ να πω ότι αυτή είναι μια συναυλία των ABBA. Οι ABBA έλαβαν τις αποφάσεις, επέλεξαν τι θα φορέσουν, επέλεξαν τη set list τους, οι ABBA έφτιαξαν αυτή τη συναυλία».

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Αυτές είναι οι επενδυτικές επιλογές για το 2024 – Ποιες μετοχές προτείνει

Καμπανάκι ύφεσης στην Ευρωζώνη – Νέα πτώση του δείκτη PMI

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,4% η ανεργία τον Νοέμβριο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ