Ο Ramit Sethi, αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και συγγραφέας του best seller των New York Times “I Will Teach You To Be Rich”, έδωσε πολύτιμες συμβουλές μιλώντας στο CNBC. Μεταξύ άλλων ανέφερε «Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το χρέος των πιστωτικών καρτών, ξεκινήστε αποφεύγοντας τις παρασπονδίες του προϋπολογισμού. Μην το σκέφτεστε υπερβολικά. Αντ’ αυτού, τηρήστε ένα απλό σχέδιο τριών βημάτων για την αποπληρωμή».

Οι περισσότεροι άνθρωποι με χρέη δεν έχουν κάποιο σχέδιο αποπληρωμής ή δεν γνωρίζουν καν πόσα ακριβώς μπορεί να χρωστάνε, σχολίασε ο Sethi.

«Κάτι που έμαθα μιλώντας με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν χρέη είναι ότι το 90% από αυτούς απλώς δεν γνωρίζουν πόσα χρωστούν. Και το 95% από αυτούς δεν έχουν ιδέα ποια ημερομηνία θα εξοφληθεί το χρέος τους».

Ωστόσο η λύση είναι «αρκετά απλή» λέει ο ίδιος, που προτείνει στους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τα εξής τρία βήματα:

• Υπολογίστε πόσα ακριβώς χρωστάτε. Προσθέστε το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο του χρέους σας σε όλες τις κάρτες, είτε μπαίνοντας στο λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας είτε καλώντας απευθείας το δανειστή σας.

• Υπολογίστε πότε μπορείτε να εξοφλήσετε. Εισάγετε το ανεξόφλητο υπόλοιπο σε ένα ηλεκτρονικό πλάνο αποπληρωμής χρέους για να προσδιορίσετε τον ακριβή μήνα και το έτος που θα εξοφληθεί το χρέος σας, με βάση το πόσο μπορείτε να πληρώσετε. Αυτός θα είναι ο στόχος σας.

• Αυτοματοποιήστε τις πληρωμές σας. Αυτό διασφαλίζει ότι θα σημειώσετε πρόοδο στην αποπληρωμή αυτού του χρέους. «Αυτό είναι που κουνά τη βελόνα», δήλωσε ο Sethi.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνετε ένα σχέδιο με το χρέος σας και στη συνέχεια να αυτοματοποιήσετε την εξόφληση χρημάτων», δήλωσε ο Sethi.

Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου: Η πρόταση της Χαμάς απέχει πολύ από τις απαιτήσεις του Ισραήλ (tweet + vid)

Ολλανδία: Πόλη διαγράφει χρέη δημοτών της χωρίς όρους και προϋποθέσεις

TikTok: Κατέθεσε αγωγή κατά του νομοσχεδίου για την απαγόρευση της εφαρμογής στις ΗΠΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ