Η Audi έχει επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της επιβραδύνοντας την εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων για να ανταποκριθεί στην τρέχουσα μεταβολή της ζήτησης στην αγορά.

Ο Gernot Dollner, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Audi, ανακοίνωσε την απόφαση της μάρκας να δώσει προτεραιότητα στην εισαγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικών οχημάτων παράλληλα με τα ηλεκτρικά μοντέλα, με στόχο να εξασφαλίσει την ικανοποίηση των αντιπροσώπων της εν μέσω των μεταβαλλόμενων προτιμήσεων των καταναλωτών.

Παρά τα προηγούμενα σχέδια για την παρουσίαση 20 νέων μοντέλων μέχρι το 2026, με τα μισά να είναι ηλεκτρικά, η Audi επέλεξε να προσαρμόσει τη σειρά των κυκλοφοριών νέων μοντέλων.

Ο Dollner τόνισε τη σημασία της διατήρησης ενός διαχειρίσιμου ρυθμού λανσαρίσματος νέων ηλεκτρικών, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την οργανωτική ικανότητα όσο και την ετοιμότητα των αντιπροσώπων, επιλέγοντας έτσι μια πιο σταδιακή εισαγωγή της γκάμας.

Ωστόσο, η Audi αντιμετωπίζει πίεση για την ανανέωση της γκάμας της, καθώς ανταγωνιστές όπως η Mercedes και η BMW ανανεώνουν σταθερά τις προσφορές τους σε όλες τις κατηγορίες.

Τα σχέδια της Audi εξαρτώνται από την ολοκλήρωση της πλατφόρμας PPE, ενός εξελιγμένου πλαισίου ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο έχει καθυστερήσει λόγω προβλημάτων λογισμικού εντός του ομίλου Volkswagen, επηρεάζοντας μοντέλα όπως το Q6 e-tron.

Ο Dollner θεωρεί την εσκεμμένη επιβράδυνση των ηλεκτρικών της μοντέλων ως πλεονέκτημα για τη μάρκα, ιδιαίτερα εν μέσω των σημερινών προκλήσεων στην αγορά EV.

Κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές στην αγορά της Κίνας, σύμφωνα με το newsauto, όπου οι πωλήσεις της εταιρίας αλλά και όλων των Ευρωπαίων κατασκευαστών αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τις εγχώριες εταιρίες να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικές ακόμα και στις premium κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμη

Οι γίγαντες των θαλασσών: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα πλοία στον κόσμο

Πλειστηριασμοί: Ποια «βαριά ονόματα» έχασαν τις βίλες τους τη χρονιά που φεύγει (pics)

Βόμβα €600 εκατ. από τα ελλείμματα στις ΑΠΕ και τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ