Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών ανέφερε στον ιστότοπό του με ημερομηνία 29 Ιουνίου ότι ένα ελάττωμα του λογισμικού προκαλούσε βλάβη στο eCall, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να έρχεται αυτόματα σε επαφή με τους διασώστες σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με το συγκεκριμένο πρόβλημα κλήθηκαν να ενημερώσουν τον κατασκευαστή ή να απευθυνθούν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο επισκευής για ενημέρωση λογισμικού.

Ο γερμανικός περιφερειακός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Rundfunk Berlin-Brandenburg, ο οποίος εκπέμπει στην περιοχή που φιλοξενεί το εργοστάσιο παραγωγής του Model Y της Tesla και το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών κοντά στο Βερολίνο, ανέφερε για πρώτη φορά την ανάκληση το Σάββατο.

To γερμανικό υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι 59.129 οχήματα επηρεάστηκαν παγκοσμίως, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα από αυτά ήταν ταξινομημένα στη Γερμανία.

Το σφάλμα λογισμικού είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος για τον CEO της Tesla, Έλον Μασκ, αφού η εταιρεία το Σάββατο ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 18% λιγότερα ηλεκτρικά οχήματα το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς η αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της αμερικανικής εταιρείας στην Κίνα λόγω COVID διέκοψε την αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού της.

Ο Μασκ είπε τον περασμένο μήνα ότι τα νέα εργοστάσια της Tesla στο Τέξας και το Βερολίνο «χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια» καθώς προσπαθούν να αυξήσουν την παραγωγή εξαιτίας της έλλειψης μπαταριών και των προβλημάτων εφοδιασμού στα λιμάνια της Κίνας.

Στο μεταξύ, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) στις αρχές Ιουνίου επέκτεινε την έρευνά της σε 830.000 αυτοκίνητα της Tesla με το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot, ένα απαραίτητο βήμα πριν μπορέσει να ζητήσει ανάκληση.

Η Tesla παρέδωσε 254.695 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους τρεις μήνες (μαζί με τον Ιούνιο). Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο, ήταν κάτω από την πρόβλεψη για παραδόσεις 261.181 οχημάτων με βάση τον μέσο όρο εκτιμήσεων των αναλυτών που συνέταξε το Bloomberg.

Το συγκεκριμένο νούμερο υπολείπεται από τα 310.048 αυτοκίνητα που παρέδωσε η Tesla τους προηγούμενους τρεις μήνες, αλλά είναι πάνω από τα 201.250 που παρέδωσε το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η Tesla δήλωσε ότι αντιμετωπίζει «συνεχείς προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και κλείσιμο εργοστασίων που βρίσκεται πέρα ​​από τον έλεγχό μας».

Τα δεδομένα παράδοσης είναι ένας δείκτης που παρακολουθείται προσεκτικά για την Tesla, καθώς παρέχει πληροφορίες για την πιθανή οικονομική απόδοση του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο αριθμός παραδόσεων θεωρείται επίσης ένα αξιόπιστο βαρόμετρο για τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων γενικά, καθώς η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Όστιν του Τέξας έχει πρωτοστατήσει στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.|

Ο Μασκ είπε νωρίτερα φέτος πως αναμένει ότι η παραγωγή το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο θα είναι «σημαντικά υψηλότερη» και ότι η Tesla βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να επιτύχει τον στόχο των 1,5 εκατομμυρίων πωλήσεων μέσα στο 2022.

Η Tesla δεν επικεντρώνεται γεωγραφικά στις παγκόσμιες πωλήσεις της, αλλά οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι αναμφίβολα οι μεγαλύτερες αγορές της. Η εταιρεία κατασκευάζει επί του παρόντος τα οχήματα Model S, X, 3 και Y και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός pickup (του πολυαναμενόμενου και ήδη αργοπορημένου Cybertrack), ενός ημιφορτηγού και ενός roadster.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς στις 20 Ιουλίου, ενώ η ετήσια συνέλευση των μετόχων θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμα:

Bloomberg: Πόσα τρισ. δολάρια έχασαν οι μεγιστάνες του πλανήτη σε έξι μήνες

Φράνσις Φουκουγιάμα: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από νέα κρίση (pics)

Με εφαρμογές στο κινητό το δίπλωμα οδήγησης και η μεταβίβαση Ι.Χ.