Σαφή θέση πήρε η Ferrari, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να «φύγει» από το πρωτάθλημα της Formula 1, παρά την ακόμη μία απογοητευτική σεζόν.

Μεταξύ άλλων, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να «ρίχνει» χρήματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αναζητώντας και εξελίσσοντας τις σχετικές τεχνολογίες.

Η Ferrari έχει μείνει μακριά από τις επιτυχίες εδώ και 15 χρόνια, καθώς κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα κατασκευαστών το μακρινό 2008. Φέτος, βρίσκεται μόλις στην 4η θέση.

Συνολικά, η ιταλική εταιρεία έχει κερδίσει 15 πρωταθλήματα οδηγών και 16 πρωταθλήματα κατασκευαστών, γεγονός το οποίο την καθιστά ως την πιο επιτυχημένη ομάδα της Formula 1.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrare, Μπενεντέτο Βίγκνα, δήλωσε ότι ο ανταγωνισμός παρέχει στην ιταλική ομάδα την κατάλληλη εμπειρία εκμάθησης. «Υπάρχει τρόπος για βελτίωση, υπάρχει τρόπος να μάθουμε. Πρέπει το επόμενο μονοθέσιο να είναι καλύτερο από το προηγούμενο».

Παρά τις ήττες στη Formula 1, πάντως, η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου καταγάγει σπουδαίες νίκες (+37% φέτος), καθώς η ζήτηση για πολυτελή αυτοκίνητα παρέχει ισχυρή ώθηση στην κερδοφορία.

Δεν είναι τυχαίο ότι η χρηματιστηριακή αξία της Ferrari είναι υψηλότερη της αντίστοιχης της Stellantis (54 έναντι 47 δισ. ευρώ), στην οποία ανήκει και η Fiat (ιδιοκτήτρια εταιρεία της Ferrari έως το 2016).

Διαβάστε ακόμα

Η Ροδόπη, τα «καρτέλ», τα 17 κόκκινα πακέτα, το σιωπηρό deal και οι… μηχανές του Βενιζέλος

Morgan Stanley: Ανάπτυξη 2,5% φέτος και 2,2% το 2024 –  H επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα είναι σχεδόν βέβαιη

Goldman Sachs: Αυξάνει τις τιμές στόχους – Σε πολυετές σημείο καμπής οι ελληνικές τράπεζες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ