Η Toyota μειώνει την παγκόσμια παραγωγή τον Δεκέμβριο, αφού χαμήλωσε τις προοπτικές παραγωγής της για το οικονομικό έτος κατά μισό εκατομμύριο οχήματα λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η  Toyota προβλέπει ότι θα κατασκευάσει 700.000 οχήματα παγκοσμίως τον επόμενο μήνα, συμπεριλαμβανομένων 250.000 στην Ιαπωνία και 500.000 στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία η παραγωγή θα είναι μικρότερη σε σχέση από τον ανερχόμενο ρυθμό εργασίας της Toyota τον τελευταίο καιρό. Τους τελευταίους μήνες, ακόμη και όταν η Toyota μείωσε την παραγωγή από τα αρχικά σχέδια, η παραγωγή κυμαινόταν περίπου στις 800.000 μονάδες.

Η μείωση του ρυθμού παραγωγής θα επηρεάσει τέσσερις γραμμές σε τρία εργοστάσια μόνο στην Ιαπωνία. Τα προϊόντα που έχουν περικοπεί περιλαμβάνουν τα RAV4 και 4Runner, καθώς και μια σειρά από μοντέλα της Lexus, όπως τα Lexus GX, NX, UX και RX και το sedan ES. Η Toyota απέδωσε τη μείωση σε «μελλοντικούς κινδύνους, όπως η έλλειψη ημιαγωγών».

Η ιαπωνική εταιρεία είπε τον περασμένο μήνα ότι θα περιορίσει την πρόβλεψη παραγωγής της για ολόκληρο το τρέχον οικονομικό έτος, μολονότι είχε επιμείνει στις προβλέψεις της για μήνες. Ωστόσο, νωρίτερα αυτό τον μήνα, προειδοποίησε ότι τελικά η παραγωγή θα μειωνόταν κατά 500.000 μονάδες σε σχέση με το αρχικό της σχέδιο. Τώρα «βλέπει» ότι η συνολική παραγωγή θα φτάσει στα  9,2 εκατομμύρια οχήματα μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου 2023, αντί για 9,7 εκατομμύρια.

Η Toyota μείωσε το σχέδιο παραγωγής της καθώς τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 25% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ο προς τα κάτω αναθεωρημένος στόχος παραγωγής της Toyota εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει ένα ιστορικό υψηλό όλων των εποχών και ένα μεγάλο άλμα από το ρεκόρ των 9,08 εκατομμυρίων οχημάτων κατά το οικονομικό έτος μεταξύ Μαρτίου 2016-2017 .

Ο στόχος υπολογίζει την παραγωγή μόνο για τις μάρκες Toyota και Lexus και δεν καλύπτει συγκεντρωτικά στοιχεία για τις θυγατρικές Daihatsu και Hino.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Ψυχάρης: Σε πλειστηριασμό η οικία του στο Ψυχικό

Morgan Stanley: Αυξάνει θέσεις στις ελληνικές μετοχές