Αυτοκίνητο

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Για πρώτη φορά οι πωλήσεις τους στην ΕΕ ξεπέρασαν τα ντίζελ

  • newsroom


Αριθμός-ρεκόρ για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη τον Δεκέμβριο

Καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για επιδοτούμενα οχήματα χωρίς εκπομπές ρύπων, μια ιστορική πρωτιά είχε ο Δεκέμβριος όπου οι πωλήσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη ξεπέρασαν αυτές των μοντέλων ντίζελ.

Σύμφωνα με μελέτη των «Financial Times» πάνω από το ένα πέμπτο των νέων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν σε 18 ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων και η Βρετανία, ήταν ηλεκτρικά οχήματα. Τον ίδιο μήνα, στις ίδιες αγορές, οι πωλήσεις αυτοκινήτων με μηχανές ντίζελ κινήθηκαν κάτω από το 19% των συνολικών πωλήσεων.

Πιο αναλυτικά, τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη σημείωσαν ρεκόρ για τον κλάδο, αφού πωλήθηκαν 176.000 με αύξηση άνω του 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συγκριτικά τον ίδιο μήνα οι πωλήσεις ντιζελοκίνητων κινήθηκαν κάτω από τις 160.000.

Στη μεγάλη ζήτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων συνέβαλαν οι γενναιόδωρες κρατικές επιδοτήσεις που δίνονται στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, καθώς και οι αυστηροί κανονισμοί που θεσπίστηκαν το 2020 στην ΕΕ, οι οποίοι αναγκάζουν τους κατασκευαστές να πουλούν περισσότερα οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Διαβάστε ακόμη:

Λαίλαπα οι ηλεκτρονικές απάτες: «Χάνονται» πάνω από 33.500 ευρώ την ημέρα

Τζόκοβιτς – Η ώρα των χορηγών: Η Lacoste θέλει να του… μιλήσει (vid)

Νέα έρευνα: Γιατί παθαίνουν διαστημική αναιμία οι αστροναύτες