Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Apple, η Google και τώρα ενδεχομένως η Microsoft βάζουν στο στόχαστρο την αυτοκινητοβιομηχανία, σηματοδοτώντας μια στροφή σε άλλους τομείς πέρα από τον παραδοσιακό τομέα της τεχνολογίας.

Ενώ η Apple και η Google έχουν ήδη εδραιωθεί στο λογισμικό και τις υπηρεσίες για την αυτοκινητοβιομηχανία, η είσοδος της Microsoft στον χώρο θα μπορούσε να έχει διαφορετική προσέγγιση.

Σε αντίθεση με τα φιλόδοξα σχέδια της Apple για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος από το μηδέν, η Microsoft φαίνεται να τείνει προς το λογισμικό και τις υπηρεσίες cloud.

Σε μια προσέγγιση με έμφαση στο cloud, η στρατηγική της Microsoft δίνει έμφαση στις επιχειρηματικές λύσεις και όχι στα καταναλωτικά προϊόντα.

Πάντως κάποιοι σκέφτονται ότι η Microsoft θα μπορούσε να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο και δείχνουν μια πρώτη ιδέα για το πώς θα μπορούσε να είναι.

Η ιδέα ενός “Microsoft Car”, που φτιαγμένο από Τεχνητή Νοημοσύνη, δείχνει ένα ηλεκτρικό σεντάν που θυμίζει τα μοντέλα της Tesla, διακοσμημένο με τα χρώματα και την υπογραφή της Microsoft.

Παρόλο που αυτή η ιδέα μπορεί να μην υλοποιηθεί σε όχημα παραγωγής, υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες εικασίες γύρω από τα εγχειρήματα των τεχνολογικών κολοσσών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διαβάστε ακόμη 

Πιερρακάκης: Πάνω από 10 ξένα πανεπιστήμια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Μητσοτάκης: Οι προτεραιότητες που θέτει σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο μέχρι τις Ευρωεκλογές

Βρετανικές τράπεζες: Άλλος πρέπει να αποζημιώνει τους πελάτες μας σε περίπτωση ηλεκτρονικής απάτης – Όχι εμείς (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ