Στην ανάκληση πάνω από 321.000 οχημάτων στις ΗΠΑ προχωρά η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της εταιρείας έγινε προσφάτως γνωστό.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανάκληση γίνεται διότι διαπιστώθηκε πρόβλημα με τα πίσω φώτα, τα οποία ενδεχομένως να μην ανάβουν κατά διαστήματα.

Η είδηση ακολουθεί την ανάκληση 30.000 Model X στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη Παρασκευή λόγω ενός προβλήματος που μπορεί να προκαλέσει λανθασμένη ενεργοποίηση του αερόσακου του συνοδηγού, γεγονός που οδήγησε τις μετοχές της σε πτώση σχεδόν 3% σε χαμηλό σχεδόν δύο ετών.

Στo έγγραφο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), ο κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανέφερε ότι η ανάκληση που σχετίζεται με τα πίσω φώτα καλύπτει ορισμένα οχήματα Model 3 του 2023 και Model Y του 2020-2023.

Η Tesla δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να διορθώσει το πρόβλημα με το πίσω φως και δήλωσε ότι δεν έχει αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς που σχετίζονται με την ανάκληση.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η ανάκληση ακολούθησε παράπονα πελατών που έλαβε γνώση στα τέλη Οκτωβρίου, κυρίως από ξένες αγορές, τα οποία τόνιζαν ότι τα πίσω φώτα των οχημάτων δεν ανάβουν.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις τα φώτα μπορεί κατά διαστήματα να μην λειτουργούν λόγω μιας ανωμαλίας που μπορεί να προκαλέσει λανθασμένη ανίχνευση σφάλματος κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης των συστημάτων του οχήματος.

Η Tesla έχει συνολικά πραγματοποιήσει 19 εκστρατείες ανάκλησης στις ΗΠΑ το 2022 που καλύπτουν περισσότερα από 3,7 εκατ. οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ανακλήσεων τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της NHTSA.

Διαβάστε ακόμη

Τόκυο: Παγκόσμια γαστρονομική πρωτεύουσα με 200 εστιατόρια και σύνολο 263 αστέρια Michelin

Πώς τα προϊόντα πολυτελείας κατακτούν νεότερες γενιές και μεσαία εισοδήματα

Πώς να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Ενα μεγάλο επιστημονικό μυστήριο