Σε συνέχεια της αποκάλυψης του newsauto, ότι η Omoda θα εκπροσωπηθεί άμεσα και στην Ελλάδα, από μεγάλο-ιστορικό εισαγωγέα που εκπροσωπεί σήμερα -μεταξύ άλλων- και μία ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε το πότε θα εμφανιστεί επίσημα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Για τους πολλούς, η Omoda είναι μια άγνωστη εταιρεία κι αυτό επειδή ιδρύθηκε μόλις το καλοκαίρι του 2022. Για να είμαστε ακριβείς, τότε ανεξαρτητοποιήθηκε ως επιχειρηματική νομική οντότητα, καθώς τα στελέχη της Chery αποφάσισαν να την διαχωρίσουν από τη μητρική εταιρεία.

Η Omoda άρχισε να απασχολεί την ευρωπαϊκή ειδησεογραφία περίπου έναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2023. Τότε ανακοινώθηκε η πρόσθεση των στελεχών της να ξεκινήσει η διάθεση των μοντέλων της και στη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν τότε, η ονομασία της νέας κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι σύνθετη. Αποτελείται από το γράμμα όμικρον –το οποίο αντιπροσωπεύει τον έμβιο κύκλο- και την ιταλική λέξη «moda».

Το Omoda 5 ήταν το πρώτο όχημά της το οποίο απασχόλησε τον αυτοκινητικό Τύπο. Πρόκειται για ένα νέο crossover μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα «T1X» και εφοδιάζεται με έναν καινούργιο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα τον οποίο έχει δημιουργήσει η Chery. Όπως έχει γίνει γνωστό, η χωρητικότητά του είναι 1,6 λίτρα, η μέγιστη απόδοσή του φτάνει τους 189 ίππους και η μέγιστη ροπή του τα 272 Nm.

Εκτός αυτού, θα διαθέτει στην γκάμα της και νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία έχουν εξελίξει οι μηχανικοί της, χρησιμοποιώντας τεχνολογία και τεχνογνωσία από την Chery.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όπως έγραψε το newsauto, τα στελέχη της Omoda έχουν προγραμματίσει την επίσημη παρουσίαση της εταιρείας στην Ευρώπη για την προσεχή Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου (τρέχοντος έτους) στη Μαδρίτη (Ισπανία).

Επίσης, γνωρίζουμε ότι η Omoda θα αρχίσει να δραστηριοποιείται εμπορικά και στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Μεσοπρόθεσμο: Αύξηση στο όριο δαπανών «ψαλιδίζει» τα περιθώρια για έκτακτες παροχές

Τα τρακτέρ, ο Επίτροπος, ο Τσίπρας με την Ολγα και ο «γιδοβοσκός», η μάχη για δύο του ΣΕΒ, η CVC και η Nova, ένα deal και μια δημοπρασία στον Τύπο

«Γεωργική Α.Ε.»: Βγαίνουν στο σφυρί οι εγκαταστάσεις στον Αλμυρό (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ