Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην πόλη Hefei της ανατολικής Κίνας. Η λειτουργία του εργοστασίου θα ξεκινήσει το 2023.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της γερμανικής εταιρείας, η παραγωγή μπαταριών στη νέα βιομηχανική μονάδα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2023, ενώ η Volkswagen σχεδιάζει να επενδύσει το ποσό των 140 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος τετραετίας.

Η νέα μονάδα παραγωγής θα κατασκευαστεί με την σύμπραξη της κινεζικής JAC, ενώ η Volkswagen θα συνεχίσει να διατηρεί το μερίδιο που κατέχει σε μία άλλη μονάδα στην πόλη Χεφέι σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής μπαταριών Gotion.

Σύμφωνα με το Reuters, η Volkswagen στοχεύει στην ετήσια παραγωγή έως και 180.000 μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με τους υπόλοιπους εταίρους της στην Κίνα, καθώς οι τελευταίοι εκφράζουν την ανησυχία τους πως η νέα επένδυση στην Χεφέι, θα τους θέσει στο περιθώριο.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η Volkswagen εντός του 2021 έβγαλε στην αγορά της Κίνας πέντε νέα μοντέλα με ηλεκτροκίνηση, ενώ μόνο τον Αύγουστο οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έφτασαν τις 7.000, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αισιοδοξεί πως οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον πλανήτη θα κυμανθούν μεταξύ 80.000 και 100.000.

Διαβάστε ακόμη:

Κινεζικό σχέδιο κυριαρχίας στα ευρωπαϊκά λιμάνια – «Πάτησαν» και στο Αμβούργο

Σε Ψυχικό, Φιλοθέη και Κολωνάκι τα υψηλότερα ενοίκια της Αθήνας (πίνακες)

Τιτάν – Τέρνα Ενεργειακή: Στρατηγική συνεργασία για επενδύσεις στη διαχείριση απορριμμάτων