Πιο συγκεκριμένα το μικρομεσαίο χάτσμπακ της VW πούλησε 17.155 μονάδες, σχεδόν τις διπλάσιες σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021. Το VW Golf ήταν επίσης το χάτσμπακ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη για τους 10 μήνες του έτους, μέχρι και τον Οκτώβριο.

Το Tesla Model Y ξαφνικά χάθηκε από τη λίστα με τα 50 καλύτερα σε πωλήσεις μοντέλα στην Ευρώπη, αφού οι ταξινομήσεις του ηλεκτρικού SUV κατακρημνίστηκαν στις 2.733 τον Οκτώβριο από 29.720 μονάδες τον Σεπτέμβριο!

Το Model Y, ωστόσο, παρέμεινε το premium μεσαίο SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη για συνεχόμενους μήνες 10 μήνες, εξαιτίας του μεγάλου προβαδίσματος που έχει αποκτήσει μέσα στην χρονιά σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα στην κατηγορία.

Το Peugeot 208 κατετάγη στη 2η θέση τον Οκτώβριο με 16.928 ταξινομήσεις και αύξηση 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας έρευνας της αγοράς Dataforce. Το 208 είναι όμως συνολικά το πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη για 10 μήνες με 175.404 ταξινομήσες, μια αύξηση της τάξης του 12% σε σχέση με τους πρώτους 10 μήνες του 2021.

Το Toyota Yaris συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με πωλήσεις 15.930 μονάδων, υπερδιπλασιάζοντας τις πωλήσεις του σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα πέτυχε μια αύξηση 133%, η οποία του επέτρεψε να υπερκεράσει το Νο. 3 του περασμένου μήνα, το Dacia Sandero, κατά μόλις 306 πωλήσεις.

Το Golf παίρνει τη δεύτερη μηνιαία του νίκη για το 2022. Παρόλα αυτά χρειάστηκε να μεσολαβήσουν οχτώ μήνες για να τα καταφέρει πάλι, καθώς η τελευταία φορά που βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο. Εως τον Οκτώβριο έξι διαφορετικά μοντέλα ολοκλήρωσαν τον μήνα ως τα κορυφαία σε πωλήσεις στην Ευρώπη.

Οι μηνιαίοι νικητές του 2022 μέχρι και τον Οκτώβριο ήταν τα Dacia Sandero (Ιανουάριος), VW Golf (Φεβρουάριος και Οκτώβριος), Tesla Model 3 (Μάρτιος), Peugeot 208 (Απρίλιος-Ιούνιος), VW T-Roc (Ιούλιος-Αύγουστος) και το Tesla Model Y (Σεπτέμβριος).

Τον Οκτώβριο κάθε μοντέλο που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων κατέγραψε αύξηση, με εξαίρεση το Renault Clio, το οποίο σημείωσε πτώση 6,9%. Τα άλλα αυτοκίνητα στο top 50 που κατάφεραν να πετύχουν σημαντικές αυξήσεις στις ταξινιμήσεις ήταν τα VW Tiguan (+183%), Toyota Yaris Cross (+164%), Škoda Octavia (+111%), Ford Puma (+202%) και το Audi A3 ( +106%).

Διαβάστε επίσης  

Αυτή είναι η πιο αυθεντική εμπειρία φαγητού στην Ελλάδα: Η ταβέρνα που εκθειάζουν τα μεγάλα ξένα media 

«Φωτιά» τα στεγαστικά δάνεια στην Ελλάδα – Πόσο «τσίμπησαν» τα επιτόκια μέσα σε ένα μήνα – Τι γίνεται με τις καταθέσεις (πίνακας)

Νέα «έκπληξη» στην οικονομία με ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 6% φέτος