Η κορυφαία εταιρεία για την οποία προτιμούν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι του τεχνολογικού κλάδου στην Ελλάδα είναι η Microsoft, σύμφωνα με έρευνα του πραγματοποίησε το Kariera Group, ενώ το 90,4% εξ αυτών επιθυμεί να εργάζεται ορισμένες ημέρες απομακρυσμένα ή και αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως.

Οι 10 προτιμώμενοι εργοδότες στον κλάδο της τεχνολογίας είναι:

  • Microsoft
  • Kaizen Gaming
  • Deloitte Ελλάδος
  • OTE Group of Companies (HTO)
  • ALPHA BANK
  • Skroutz
  • Εθνική Τράπεζα
  • ΟΠΑΠ Α.Ε. / OPAP S.A.
  • Accenture
  • EUROBANK SA

Τηλεργασία

Η συντριπτική πλειονότητα των υποψήφιων εργαζομένων, το 90,4%, επιθυμεί να εργάζεται ορισμένες ημέρες απομακρυσμένα ή και αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως. Το 60,3% μάλιστα θα δήλωνε παραίτηση σε περίπτωση που το εργασιακό περιβάλλον δεν ήταν ικανοποιητικό.

Παράλληλα, το 53,6% χαρακτήρισε ανεπαρκή την ενημέρωση που λαμβάνει για τα επόμενα στάδια αξιολόγησης όταν έχει προχωρήσει η διαδικασία της συνέντευξης με έναν υποψήφιο εργοδότη.

Από την άλλη, η πλειοψηφία των εργοδοτών στον κλάδο της τεχνολογίας (83,3%) προβάλουν μέσα στο Corporate/Career Site τους την εργασιακή καθημερινότητα και κουλτούρα της εταιρείας καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Λιγότερες από μισές εταιρείες (44.9%) αναφέρουν ότι προσφέρουν τη δυνατότητα για ευέλικτη εργασία – σε αντίθεση με την ιδιαίτερη προτίμηση των υποψήφιων εργαζομένων προς αυτό το μοντέλο εργασίας.

Τέλος μόλις το 14,1% των εργοδοτών αναφέρουν τη διαδικασία πρόσληψης στο career site τους και προσφέρουν συμβουλές για τη διαδικασία της συνέντευξης.

Για την εκπόνηση της έρευνας έγινε σύγκριση συνολικά 78 εταιρειών στον κλάδο της Τεχνολογίας και συμμετείχαν σε αυτήν 1.975 επαγγελματίες και πιθανοί υποψήφιοι εργαζόμενοι.

Η κατηγοριοποίηση των 78 εταιρειών από τους συμμετέχοντες στην έρευνα έγινε με βάση 8 διαφορετικούς παράγοντες: Το εργασιακό περιβάλλον, τις ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης, την κοινωνική ευθύνη, τους μισθούς και τις παροχές, την εργασιακή ασφάλεια, την ακεραιότητα οράματος και αξιών, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και την εξωστρέφεια της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμη

Πρόδρομος Μαυρόπουλος στο newmoney: Τι σχεδιάζω για το ακίνητο της «Μύλοι Αλλατίνη» (pics)

Μάνατζερ και στελέχη με μισθούς αγοράς – «Τέλος» ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ – Eγένετο «Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο»

Ιntrakat: Ρελάνς στην Ρουμανία με στόχο διπλάσιο ανεκτέλεστο – Νέες εξαγορές στην Ελλάδα, έμφαση σε παραχωρήσεις και ΑΠΕ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ