Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σε θετικό έδαφος επιστρέφει η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να δείχνουν ξεκάθαρη τάση ανάκαμψης και να προαναγγέλλουν τον τερματισμό του τριήμερου πτωτικού σερί. Η αμερικανική αγορά βρίσκει σταθερό «πάτημα» χάρη στην αποκλιμάκωση των πιέσεων στα ομόλογα, τη μείωση των τιμών του πετρελαίου, αλλά και χάρη στο ισχυρό rebound του τεχνολογικού κλάδου.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,07% και διαπραγματεύεται στις 49.327,53 μονάδες. Αντίθετα, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,2% στις 7.368,05 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,45% στις 25.987,91 μονάδες.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη μεγαλύτερη επιχειρηματική είδηση της ημέρας, που δεν είναι άλλη από τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της Nvidia. Η έκθεση του αμερικανικού κολοσσού, που αποτελεί πλέον την πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο και το απόλυτο στήριγμα του παγκόσμιου ράλι της τεχνητής νοημοσύνης, θεωρείται από τους αναλυτές ως ένα κρίσιμο τεστ για την ανθεκτικότητα της ζήτησης γύρω από το AI.

Η μετοχή της Nvidia σημειώνει κέρδη 1,7%. Αν και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεών της κατά 80%, το ενδιαφέρον της αγοράς θα επικεντρωθεί στις προβλέψεις της διοίκησης για την επιτάχυνση της παραγωγής και την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού. Οι traders στην αγορά options προετοιμάζονται για έντονη μεταβλητότητα, τιμολογώντας μια δυνητική κίνηση της τάξης του 5,5% προς οποιαδήποτε κατεύθυνση μετά την ανακοίνωση των μεγεθών. Ένα θετικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει φρέσκια δυναμική σε ολόκληρο τον κλάδο των ημιαγωγών, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδειχνε σημάδια κόπωσης. Ήδη, η αισιοδοξία αυτή συμπαρασύρει ανοδικά και άλλους τίτλους του κλάδου, με τη Marvell Technology στο +4,7%, την Intel στο +4,8% και τη Micron Technology στο +3,4%.

Την ίδια ώρα, η αγορά σταθερού εισοδήματος προσφέρει μια πολυπόθητη «ανάσα», καθώς οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων υποχωρούν από τα πρόσφατα πολυετή υψηλά τους. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, η οποία στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε «εκτιναχθεί» σε υψηλό 16 μηνών αγγίζοντας το 4,687%, υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,635%. Αντίστοιχα, το 30ετές ομόλογο υποχωρεί ελαφρώς, έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει προσωρινά το 5,19%, επίπεδο που αποτελεί υψηλό σχεδόν δύο δεκαετιών.

Οι πιέσεις των προηγούμενων ημερών είχαν τροφοδοτηθεί από τις ανησυχίες για αναζωπύρωση του πληθωρισμού, αλλά και από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα γύρω από τη σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν. Σήμερα, ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση, με το Brent να υποχωρεί κάτω από τα 109 δολάρια το βαρέλι, μετά τη νέα δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα τερματιστεί πολύ σύντομα, αν και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Πέρα από το μέτωπο της τεχνολογίας, οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Federal Reserve για τον Απρίλιο. Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο καθώς οι προσδοκίες για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας έχουν αλλάξει άρδην. Οι αγορές τιμολογούν πλέον πιθανότητα άνω του 40% για μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο, ενώ οι πιθανότητες για μια ακόμη πιο επιθετική αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης τον ίδιο μήνα σημείωσαν άνοδο στο 13,7% από 4,2% που βρίσκονταν μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα.

Τέλος, έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στον κλάδο του λιανεμπορίου λόγω των εταιρικών ανακοινώσεων. Η μετοχή της TJX ενισχύεται κατά 3,5% μετά την επί τα βελτίω αναθεώρηση των ετήσιων προβλέψεών της για πωλήσεις και κέρδη, ποντάροντας στην ανθεκτική καταναλωτική ζήτηση. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει η Target, η οποία σημειώνει άνοδο 1,5% αφού διπλασίασε τις εκτιμήσεις της για την ετήσια ανάπτυξη των πωλήσεων. Στον αντίποδα, η μετοχή της εταιρείας ειδών σπιτιού και ανακαίνισης Lowe’s υποχωρεί κατά 2%, καθώς η διοίκησή της περιορίστηκε απλώς στο να επιβεβαιώσει τις υφιστάμενες προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, χωρίς να προχωρήσει σε κάποια θετική έκπληξη.

Διαβάστε ακόμη

Δικαστική απόφαση για τον Άντικ της Mango: Οι καυγάδες πατέρα – γιου, το «εξαφανισμένο» κινητό και οι συχνές επισκέψεις στον τόπο του δυστυχήματος

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των τραπεζών στο α’ τρίμηνο – Ελκυστικές παραμένουν οι αποτιμήσεις

Πλειστηριασμοί: Τι κλήρωσε για τις εγκαταστάσεις της «Κλωστήρια Θράκης» (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα