Αγορές

Ανοδική πορεία για τις ευρωαγορές – Ξεπέρασε τις 10.000 μον. ο DAX 30

  • newsroom


Σταθερά ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την αντιστροφή τάσεων στο πετρέλαιο, το οποίο διέγραψε όλα τα αρχικά του κέρδη και κινείται πλέόν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%

Σταθερά ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την αντιστροφή τάσεων στο πετρέλαιο, το οποίο διέγραψε όλα τα αρχικά του κέρδη και κινείται πλέόν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

Στο μεταξύ, οι παγκόσμιες αγορές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν πτώση κατά 160.000 άτομα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1% στις 334 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από την αύξηση των εργοστασιακών παραγγελιών στη Γερμανία.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,25% στις 6.140 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 1,6% στις 10.026 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 1,09% στις 4.348 μονάδες, ο IBEX κινείται με κέρδη 0,47% στις 8.743 μονάδες και ο FTSE MIB με πτώση 0,8% στις 17.696 μονάδες.

«Τα στοιχεία στην Ευρώπη είναι καλά, οι εργοστασιακές παραγγελίες ήταν καλύτερες των αναμενόμενων και στις ΗΠΑ τα στοιχεία για την απασχόληση δεν δείχνουν καμία ανησυχία για αύξηση των επιτοκίων. Αν και τα στοιχεία από την Κίνα δεν είναι για να πανηγυρίζουμε, τουλάχιστον μας καθησυχάζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κατάρρευση της οικονομίας» υποστηρίζει ο Samy Chaar, αναλυτής της Lombard Odier στη Γενεύη.

Στις μετοχές, η G4S Plc ενισχύεται κατά 7,1% μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 4,5%.

Πτώση 5,1% για την Brenntag AG μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, χειρότερων των αναμενόμενων.

«Βουτιά» 4% για τις Rio Tinto Group και Glencore Plc, οι οποίες «τράβηξαν» τις μετοχές πρώτων υλών χαμηλότερα, μετά την πτώση των τιμών στα βασικά μέταλλα, ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα. Κέρδη πάνω από 2,7% για την Vestas Wind Systems A/S και την Tullow Oil Plc.

Ο χαλκός, το νικέλιο και ο ψευδάργυρος υποχώρησαν πάνω από 2%, ενώ ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,7% στα 1.280 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα και το παλλάδιο υποχώρησαν κατά τουλάχιστον 0,9%.

Απόρρητο Απόρρητο