Άνοδο κατέγραψαν οι ασιατικοί δείκτες, στον απόηχο των δηλώσεων της αμερικανικής Fed ότι περιμένει στροφή προς μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων «σύντομα», σύμφωνα με πρακτικά που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη.

Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Μαλαισίας σημείωσαν άνοδο, μετά την ανακοίνωση από το παλάτι, ότι ο Ανγουάρ Ιμπραήμ είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Η Τράπεζα της Κορέας αύξησε, στο μεταξύ, το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,25%. Ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,9% και το κορεατικό γουόν ενισχύθηκε επίσης ελαφρώς έναντι του αμερικανικού δολαρίου στο 1,332,49.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 7.241,80 μονάδες.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 με άνοδο 0,95% στις 28.383,09 μονάδες και ο ευρύτερος Topix με άνοδο 1,2%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινήθηκε πτωτικά κατά 0,25% στις 3.089,31 μονάδες, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε οριακές απώλειες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο πέριξ του 0,70%.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις ΗΠΑ οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καθώς η κεντρική τράπεζα βλέπει πρόοδο στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό. Σήμερα η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ την Παρασκευή οι συναλλαγές θα ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Διαβάστε ακόμη:

Γεωργιάδης: Οι καταναλωτές με τη συμμετοχή τους στο «καλάθι» ωθούν τα σούπερ μάρκετ σε μειώσεις τιμών (vid)

Κορκίδης: Τα ελληνικά ναυπηγεία να λειτουργήσουν συμπληρωματικά το ένα στο άλλο και όχι ανταγωνιστικά

Στήριξη… α λα «Γέφυρα» στους δανειολήπτες που πλήττονται από τις αυξήσεις επιτοκίων