Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι δείκτες της Wall Street, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, συμφωνούν να περιορίσουν το εύρος των αυξήσεων επιτοκίων, ενώ θέτουν στο «μικροσκόπιο» την πορεία της οικονομίας και τον αντίκτυπο που έχουν τα μέτρα που λαμβάνουν.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο κατά 95 μονάδες ή 0,28%, στις 34.194 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμων, ενισχύθηκε 0,59% στις 4.027 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, κέρδισε 0,99% στις 11.285 μονάδες.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed, παρόλο που οι αξιωματούχοι βλέπουν μελλοντικά μικρότερες αυξήσεις, δήλωσαν ότι εξακολουθούν να βλέπουν ελάχιστα σημάδια υποχώρησης του πληθωρισμού. Παράλληλα, όμως, εξέφρασαν την ανησυχία τους για κινδύνους που υφίστανται για το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην περίπτωση που η Fed συνεχίσει να πιέζει με τον ίδιο επιθετικό ρυθμό.

Kαθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,71% και το 2ετές σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 4,47%.

Σε επίπεδο μετοχών, η Nordstrom υποχώρησε 4,24%. Η Tesla σημείωσε άνοδο 7,82% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από τη Citi. Η μετοχή της Deere αυξήθηκε 5,03%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία «κανονική» της εβδομάδας, καθώς την Πέμπτη η αγορά θα είναι κλειστή λόγω της Γιορτής των Ευχαριστιών, ενώ την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα λόγω της BlackFriday.

Διαβάστε ακόμη

Ολα όσα συμβαίνουν στην κουζίνα της θρυλικής Σπονδής

Η «πίεση» Μητσοτάκη στη Μαρτίνου, το ντέρμπι Αλαφούζου – Κυριακού για το Μουντιάλ, τα «καπέλα» στην κινητή τηλεφωνία και τα σενάρια για τις τράπεζες 

Κάρολαϊν Έλισον: Η μυστηριώδης γυναίκα πίσω από την κατάρρευση του FTX