Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Θετικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα με τους βασικότερους δείκτες σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Κίνα και Χονγκ Κονγκ να καταγράφουν κέρδη.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 0,99% ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο κατά 0,82%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε κέρδη 1,21% καθώς η μετοχή της Samsung είχε άνοδο 1,05%. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε το guidance γ’ τριμήνου, αναφέροντας ότι τα λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο αναμένεται να μειωθούν κατά 56% έναντι της περσινής αντίστοιχης περιόδου, αλλά ότι θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι κινεζικές αγορές ξανάνοιξαν μετά από αργία μιας εβδομάδας. Ο Shanghai composite σημείωσε άνοδο 0,30%, ενώ άνοδο 0,85% και 1,17% είχαν νωρίτερα ο Shenzhen composite και ο Shenzhen component αντίστοιχα.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε κέρδη 0,61% ενώ στην Αυστραλία ο  ASX 200 είχε άνοδο 0,45%.

Σύμφωνα με αναλυτές της NZ Research, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες και στις συζητήσεις για το brexit, καθώς η εβδομάδα που διανύουμε δεν έχει σημαντικές εξελίξεις από την άποψη των οικονομικών στοιχείων.

Παράλληλα, η αγορά συνεχίζει να συζητά για τον βαθμό χαλάρωσης που απαιτείται από την Fed μετά τα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση, από τα οποία προέκυψε πτώση της ανεργίας αλλά ασθενικοί δείκτες δραστηριότητας.

Στο εμπορικό μέτωπο, οι συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη, εν μέσω αναφορών ότι οι αξιωματούχοι του Πεκίνου δεν επιθυμούν να κλείσουν ευρεία συμφωνία με την Ουάσινγκτον.

Χαμηλότερα κλιμάκια διαπραγματευτών ξεκίνησαν συνομιλίες τη Δευτέρα με στόχο τον τερματισμό μιας μακράς περιόδου εμπορικής διαμάχης με την εκατέρωθεν επιβολή δασμών σε εισαγωγές ύψους πολλών δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, νέες εξελίξεις μπορεί να δυσχεράνουν αυτή την προσπάθεια, καθώς χθες το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου πρόσθεσε άλλες 28 κινεζικές εταιρείες στη μαύρη λίστα που περιορίζει τη δυνατότητά τους να κάνουν συνεργασίες με αμερικανικές εταιρείες.