Αγορές

Ανοδικό ξέσπασμα για το χρυσό

  • newsroom


Με απώλειες της τάξης του 10% έκλεισε το τρίμηνο το πολύτιμο μέταλλο

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός την Τετάρτη, ανακτώντας μέρος των χθεσινών απωλειών που οδήγησαν την τιμή του μετάλλου σε χαμηλό τριών και πλέον εβδομάδων.

Το συμβόλαιο Απριλίου για τον χρυσό κέρδισε την Τετάρτη 19,10 δολάρια ή 1,1% και έκλεισε στα 1.703 δολάρια η ουγγιά, μετά την πτώση κατά 1,7% που έστειλε την τιμή του στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,5% σε διάστημα μήνα, ενώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους σημείωσε “βουτιά” άνω του 10%, που αποτελεί τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοσή του από το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της FactSet.

Το ασήμι, παράδοσης Μαΐου, ενισχύθηκε την Τετάρτη κατά 14 σεντς ή 0,6% και έκλεισε στα 24,28 δολάρια η ουγγιά, μετά την πτώση του κατά 2,6% την Τρίτη. Το ασήμι ολοκλήρωσε τον μήνα αλλά και το τρίμηνο με απώλειες άνω του 8%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε κατά 0,4% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 4 δολάρια η λίβρα, ενώ το συμβόλαιο Ιουλίου για την πλατίνα ενισχύθηκε κατά 2,3% στα 1.187,60 δολάρια η ουγγιά. Τέλος το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου σημείωσε κέρδη 1,8% και έκλεισε στα 2.614,50 δολάρια η ουγγιά.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορεί να γίνουν… ναρκοπέδιο

SMS στο 13032: Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας από 5 Απριλίου – Όλες οι αλλαγές (vid)

Στο Costa Navarino το πρώτο ευρωπαϊκό «Mouratoglou Tennis Center»