Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Κέρδη κατέγραψαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, μετά τις νέες εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν πηγές στο CNBC, oι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επιδιώκουν ένα πιο μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα.

Οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσαν άνοδο με τον Shanghai composite να κερδίζει 0,80%. Ανοδο 0,99% κατέγραψε ο Shenzhen component ενώ ο Shenzhen composite ενισχύθηκε κατά 1,106%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,26%

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,41% ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε κέρδη 0,4%.

Στην Αυστραλία ο  S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,77% ενώ στη Νότια Κορέα, ο kospi σημείωσε πτώση 0,91% στο κλείσιμο.

Κοιτάζοντας σε μετοχές, η LG Display έκανε βουτιά 3,81% μετά την ανακοίνωση απροσδόκητων ζημιών για το β’ τρίμηνο. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη διαφοροποίηση τη βάσης προμηθευτών μετά τη διπλωματική διαμάχη μεταξύ Τόκιο και Σεούλ, καθώς η Ιαπωνία έβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές σε σημαντικά υλικά προς την Νότια Κορέα.

Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας εξαιρουμένης της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,04%.